Marouane Fellaini raakt niet speelklaar voor de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels van vrijdagavond (20u45) in Cardiff tegen Wales. Dat heeft Marc Wilmots woensdag laten weten. 'De scan bij Marouane Fellaini toont een stressreactie aan het bekken. Hij geraakt niet speelklaar voor vrijdag en verlaat de selectie voor verdere revalidatie', meldde de bondscoach op Twitter.

'Big Fella', met veertien doelpunten de meest productieve Duivel in de selectie, is al een tijdje op de sukkel met zijn adductoren. De pijn kwam opnieuw op in de slotfase van het oefenduel van zondag tegen de Fransen - waarin hij tweemaal scoorde en een erg sterke partij speelde. Dinsdag moest de 27-jarige middenvelder van Manchester United de training van de Duivels laten schieten. Woensdag begon hij aan de opwarming, maar al snel voelde hij iets. Hij trok naar het ziekenhuis voor een MRI-scan en kreeg daar geen positief nieuws, de partij in Wales zal zonder hem gespeeld worden.

De Bruyne of Chadli in de plaats?

'Als Marouane moet passen voor Wales, is dat een spijtige zaak', had bondscoach Marc Wilmots na afloop van de training laten optekenen, toen het resultaat van de MRI-scan nog niet bekend was. 'De voorbije interlands was hij heel aanwezig, hij scoorde ook vijfmaal in onze laatste drie wedstrijden. Marouane is een van de motoren op het middenveld, hij scoort makkelijk, heeft veel volume, werkt keihard en recupereert veel ballen. Ik moet even nadenken, maar heb in mijn selectie wel voldoende oplossingen', klonk het.

Een van die oplossingen is Kevin De Bruyne centraal zetten, maar ook Nacer Chadli kan de positie van Fellaini op het middenveld overnemen. 'Marouane is een unieke speler', oordeelde ploegmaat Chadli na de oefensessie van de Duivels. 'Hij is bijzonder sterk in de lucht en heeft ook een heel goed seizoen gedraaid. Ik ben een ander type speler, maar ben ook fysiek sterk. Bij Tottenham speel ik meestal op de linkerflank, maar bij de nationale ploeg heb ik al vele posities bekleed, zowel links, rechts als in het centrum', aldus Chadli.

'Mijn polyvalentie is een van mijn kwaliteiten. Iedereen hoopt te kunnen starten en is teleurgesteld als hij op de bank moet beginnen. Ik wil de ploeg gerust helpen, op welke positie dan ook.' (Belga/SD)

'Big Fella', met veertien doelpunten de meest productieve Duivel in de selectie, is al een tijdje op de sukkel met zijn adductoren. De pijn kwam opnieuw op in de slotfase van het oefenduel van zondag tegen de Fransen - waarin hij tweemaal scoorde en een erg sterke partij speelde. Dinsdag moest de 27-jarige middenvelder van Manchester United de training van de Duivels laten schieten. Woensdag begon hij aan de opwarming, maar al snel voelde hij iets. Hij trok naar het ziekenhuis voor een MRI-scan en kreeg daar geen positief nieuws, de partij in Wales zal zonder hem gespeeld worden. 'Als Marouane moet passen voor Wales, is dat een spijtige zaak', had bondscoach Marc Wilmots na afloop van de training laten optekenen, toen het resultaat van de MRI-scan nog niet bekend was. 'De voorbije interlands was hij heel aanwezig, hij scoorde ook vijfmaal in onze laatste drie wedstrijden. Marouane is een van de motoren op het middenveld, hij scoort makkelijk, heeft veel volume, werkt keihard en recupereert veel ballen. Ik moet even nadenken, maar heb in mijn selectie wel voldoende oplossingen', klonk het. Een van die oplossingen is Kevin De Bruyne centraal zetten, maar ook Nacer Chadli kan de positie van Fellaini op het middenveld overnemen. 'Marouane is een unieke speler', oordeelde ploegmaat Chadli na de oefensessie van de Duivels. 'Hij is bijzonder sterk in de lucht en heeft ook een heel goed seizoen gedraaid. Ik ben een ander type speler, maar ben ook fysiek sterk. Bij Tottenham speel ik meestal op de linkerflank, maar bij de nationale ploeg heb ik al vele posities bekleed, zowel links, rechts als in het centrum', aldus Chadli. 'Mijn polyvalentie is een van mijn kwaliteiten. Iedereen hoopt te kunnen starten en is teleurgesteld als hij op de bank moet beginnen. Ik wil de ploeg gerust helpen, op welke positie dan ook.' (Belga/SD)