Martens: ‘Gerets is nooit kunnen of willen vertrekken’

© IMAGEGLOBE
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

In onze reeks ‘Te gast in Evere’ is het de beurt aan Steven Martens om de redactie van Sport/Voetbalmagazine te bezoeken. Een voorsmaakje van het uitgebreide interview met de CEO van de Belgische voetbalbond.

In onze reeks ‘Te gast in Evere’ is het de beurt aan Steven Martens om de redactie van Sport/Voetbalmagazine te bezoeken. Hier alvast een voorsmaakje van het uitgebreide interview met de CEO van de Belgische voetbalbond. Over het nationale trainingscentrum in Tubeke…

Steven Martens: “Op termijn zullen al onze nationale ploegen in Tubeke trainen. Ook de A-ploeg. Eerst moeten we de hotelinfrastructuur klaar hebben. Kijk, dit is een heet hangijzer. Tubeke heeft zo’n negatief imago gekregen dat iedereen zegt dat we er beter niet naartoe trekken met onze Rode Duivels. In alle centra die ik heb bezocht, is dat wel het geval. Geen enkel van die centra is dan ook zo besmet als het onze in Tubeke. We gaan er dus eerst voor zorgen dat alles in orde is.”

“Daarna zal iedereen er wel vanzelf naartoe gaan. De Rode Duivels zullen dus eerder het gevolg zijn dan de reden dat anderen er komen. Maar alles wordt pas mogelijk als het centrum logement en trainingsfaciliteiten heeft, en ook sportmedische faciliteiten. We overwegen er een rehab center van te maken, met de beste apparatuur en de meest kwaliteitsvolle mensen. We zijn hierover in gesprek met Lieven Maesschalck.”

Over de goede werking van Marc Wilmots als bondscoach…

“Ik weet niet of het onverwacht is. Iedereen weet dat deze ploeg veel potentieel heeft. Ergens lag het dus in de lijn der verwachtingen. Maar ik moet eerlijk zeggen: hij doet het op zijn manier en ik had ook niet anders verwacht. Het leek mij een logische keuze.”

“Ik was erbij toen hierover met de spelersraad werd gesproken en zij waren voor continuïteit. Het belangrijkste voor hen was dat er iemand kwam die niet weer midden in het verhaal zou opstappen, wat ze met Advocaat en Leekens toch al twee keer hadden meegemaakt. Die message van de spelers was duidelijk.”

Over de mogelijkheid om Erik Gerets bondscoach te maken…

“Ik begrijp niet dat dit verhaal blijft leven. In één krant heeft hij gezegd dat het misschien iets voor hem zou zijn. Daarop hebben jullie allemaal dat verhaal tien keer groter gemaakt dan het was. Gerets is nooit kunnen of willen vertrekken. Dat was de realiteit.”

“Het contact is er geweest, uiteraard, maar het was zeer kort. Hij heeft nooit veel stappen gezet om te zien of er iets mogelijk was. Ondertussen was wel heel het land ermee bezig. En eerlijk gezegd: ik vond dat niet zo slecht. Zo konden wij voort werken.”

Over de stadionplannen in Brussel…

“Ik ben ervan overtuigd dat het ook een hefboom zal zijn voor de hele stadionproblematiek in België. Laat ons eerlijk zijn: een stadion in Brussel zal alleen rendabel zijn als er ook een club in speelt. Anderlecht moet dus participeren in dit verhaal en zijn verantwoordelijkheid opnemen. Zij zullen de main investor moeten zijn, dat is duidelijk. Maar wij kunnen het trekken. De bal ligt in de eerste plaats in ons kamp, wij moeten de bid indienen. Niet de stad Brussel, niet de federale overheid, niet Anderlecht. Wel de KBVB. Het zou toch een blamage zijn voor België en Brussel als het EK 2020 Brussel niet aandoet? Brussel is voor Michel Platini een symboolstad in zijn verhaal. Hij zou het fantastisch vinden mocht de openingswedstrijd hier worden gespeeld.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content