Martinez zet Rode Duivels tegen Egypte voor tweede test

© Belga

Nu de nul gehouden is tegen Portugal, mag er woensdagavond in de tweede oefeninterland best wat aangevallen worden tegen Egypte, een team dat steunt op een solide verdediging en vergelijkbaar is met WK-tegenstander Tunesië.

‘Aanvallend mag het wat beter’, was zowat de teneur, dinsdag in Tubeke. Roberto Martinez gebruikt de interland als een offensieve test om te kijken wat zijn team kan brengen tegen een stevig georganiseerde tegenstander, die ook nog eens gevaarlijk is op de tegenaanval. Ook in dat opzicht is het spijtig dat Mo Salah er niet bij is, de aanvaller van Liverpool is out met een schouderblessure en hoopt de WK-start nog te halen.

Aan Belgische zijde moet de bondscoach het stellen zonder zijn twee centrale verdedigers Vincent Kompany en Thomas Vermaelen. Centraal achterin wordt het dus uitkijken wie er naast Jan Vertonghen en Toby Alderweireld start in de plaats van Vince The Prince. ‘Zowel Laurent Ciman, Dedryck Boyata, als Leander Dendoncker zal in de komende twee wedstrijden speelminuten krijgen’, bekende Martinez. Boyata mocht zaterdag Kompany bij zijn blessure al vervangen, mogelijk krijgt Ciman deze keer de kans om zich te tonen. De verdediger van Los Angeles FC zit als 24e man bij de selectie en kan enkel aan het WK starten als Kompany definitief uitvalt.

In doel staat Thibaut Courtois, de bondscoach is niet van plan te roteren. Op het middenveld is Axel Witsel speelklaar en zijn de blaren van Kevin De Bruyne genezen. Op de flanken mogen Thomas Meunier en Yannick Carrasco (of Nacer Chadli) verwacht worden, voorin spelen aanvoerder Eden Hazard en Dries Mertens in steun van de diepe spits. Dat wordt Romelu Lukaku of Michy Batshuayi, beiden zullen in aanloop naar het WK nog speelminuten krijgen.

België en Egypte stonden eerder nog maar twee keer tegenover elkaar, telkens trokken de Egyptenaren aan het langste eind. In de laatste confrontatie liepen de Rode Duivels in Caïro tegen een 4-0 nederlaag aan, van de huidige selectie was enkel Vincent Kompany er toen bij. In het eerste treffen tussen beide landen kwam Egypte in 1999 in Luik met 0-1 winnen.

Maar ook Egypte zit met de nodige kopzorgen in de aanloop naar het WK. Sinds de kwalificatie vorig jaar werd afgedwongen, werd er in de oefeninterlands niet meer gewonnen, al waren de Egyptenaren meer dan tevreden met het scoreloos gelijkspel dat vorige week in Bergamo tegen Colombia behaald werd.

Partner Content