Mat Anderlecht zet STVV opzij met late goal: 1-2

Tegen het spelbeeld in heeft een zwak Anderlecht Sint-Truiden verslagen. Youri Tielemans (2.) opende de score vanop de penalystip, maar Ruben Fernandes (24.) scoorde in de eerste helft nog de gelijkmaker. De ingevallen Idrissa Sylla (85.) trok de drie punten over de streep.

Anderlecht zat in de openingswedstrijd van de 24e speeldag in de Jupiler Pro League heel vroeg op rozen. Youngster Ngandoli Lukebakio werd door STVV-verdediger Yvan Erichot onderuit gehaald in het strafschopgebied, Youri Tielemans liet de kans van op de stip niet liggen.

Anderlecht slaagde er niet in het goede spel in het eerste kwartier vast te houden. STVV profiteerde van het verval en kwam na foutjes van Rafael Galhardo en doelman Silvio Proto opnieuw op gelijke hoogte. Ruben Fernandes schreef de gelijkmaker op zijn naam.

De Kanaries roken bloed en gingen in de tweede helft op zoek naar een tweede treffer, maar het waren de bezoekers die tegen de gang van het spel in opnieuw op voorsprong kwamen. Sylla glipte langs de buitenspelval en tikte het leer over STVV-doelman William Dutoit.

Rode kaart

Lukebakio liet in de slotminuten, waarin Victorien Angban na een tackle op Steven Defour met rood van het veld werd gestuurd, de 3-1 nog liggen. Debutanten Galhardo en Filip Djuricic maakten de 90 minuten vol.

Anderlecht wipt dankzij de driepunter voorlopig over Club Brugge naar de tweede stek. Paars-wit heeft 47 punten, twee minder dan leider AA Gent, dat zondag Waasland-Beveren ontvangt. STVV blijft twaalfde met 26 punten.