Matias Suarez wint de Gouden Schoen 2011

Matias Suarez (Anderlecht) heeft de Gouden Schoen 2011 gewonnen. Met 230 punten laat hij Axel Witsel (211) en Thibaut Courtois (196) achter zich.

Matias Suarez heeft de Gouden Schoen 2011 gewonnen. Met 230 punten liet de 23-jarige spits van RSC Anderlecht Axel Witsel (211 en Thibaut Courtois (196) achter zich. Op de erelijst volgt hij Mbark Boussoufa op.

Benji De Ceulaer scoorde Doelpunt van het Jaar

Eerder op de avond kreeg Lokeren-aanvaller Benji De Ceulaer de trofee voor het mooiste doelpunt van het afgelopen jaar. De Ceulaer scoorde op de zevende speeldag in de Pro League een wondermooi doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Club Brugge. Vijf minuten voor rust joeg hij met een geniaal opwippertje de bal over het hoofd van Almebäck en daarna voorbij Colin Coosemans in doel. Uiteindelijk verloor Lokeren de wedstrijd nog met 1-2.

Olivier Renard krijgt Fair Play-trofee

KV Mechelen-doelman Olivier Renard won de Fair Play-trofee. De 32-jarige Renard mag zich de sportiefste speler in eerste klasse van het afgelopen jaar noemen.