Matias Suarez heeft de Gouden Schoen 2011 gewonnen. Met 230 punten liet de 23-jarige spits van RSC Anderlecht Axel Witsel (211 en Thibaut Courtois (196) achter zich. Op de erelijst volgt hij Mbark Boussoufa op.

Benji De Ceulaer scoorde Doelpunt van het Jaar

Eerder op de avond kreeg Lokeren-aanvaller Benji De Ceulaer de trofee voor het mooiste doelpunt van het afgelopen jaar. De Ceulaer scoorde op de zevende speeldag in de Pro League een wondermooi doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Club Brugge. Vijf minuten voor rust joeg hij met een geniaal opwippertje de bal over het hoofd van Almebäck en daarna voorbij Colin Coosemans in doel. Uiteindelijk verloor Lokeren de wedstrijd nog met 1-2.

Olivier Renard krijgt Fair Play-trofee

KV Mechelen-doelman Olivier Renard won de Fair Play-trofee. De 32-jarige Renard mag zich de sportiefste speler in eerste klasse van het afgelopen jaar noemen.

Lifetime Achievement Award voor Rik De Saedeleer

Voormalig voetbalverslaggever Rik De Saedeleer mocht een 'Lifetime Achievement Award' in ontvangst nemen voor de prestaties die hij geleverd heeft tijdens zijn carrière.

De ondertussen bijna 88-jarige De Saedeleer was jarenlang het uithangbord van de sportredactie van de openbare omroep en maakte zich bij de voetbalfans onsterfelijk met enkele legendarische uitspraken. Na het WK van 1998 in Frankrijk kondigde hij zijn pensioen aan.

Vorig jaar ging de Lifetime Achievement Award naar de voormalige topscheidsrechter Frank De Bleeckere. (Belga/TE)

Matias Suarez heeft de Gouden Schoen 2011 gewonnen. Met 230 punten liet de 23-jarige spits van RSC Anderlecht Axel Witsel (211 en Thibaut Courtois (196) achter zich. Op de erelijst volgt hij Mbark Boussoufa op.Benji De Ceulaer scoorde Doelpunt van het Jaar Eerder op de avond kreeg Lokeren-aanvaller Benji De Ceulaer de trofee voor het mooiste doelpunt van het afgelopen jaar. De Ceulaer scoorde op de zevende speeldag in de Pro League een wondermooi doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Club Brugge. Vijf minuten voor rust joeg hij met een geniaal opwippertje de bal over het hoofd van Almebäck en daarna voorbij Colin Coosemans in doel. Uiteindelijk verloor Lokeren de wedstrijd nog met 1-2. Olivier Renard krijgt Fair Play-trofee KV Mechelen-doelman Olivier Renard won de Fair Play-trofee. De 32-jarige Renard mag zich de sportiefste speler in eerste klasse van het afgelopen jaar noemen. Lifetime Achievement Award voor Rik De Saedeleer Voormalig voetbalverslaggever Rik De Saedeleer mocht een 'Lifetime Achievement Award' in ontvangst nemen voor de prestaties die hij geleverd heeft tijdens zijn carrière. De ondertussen bijna 88-jarige De Saedeleer was jarenlang het uithangbord van de sportredactie van de openbare omroep en maakte zich bij de voetbalfans onsterfelijk met enkele legendarische uitspraken. Na het WK van 1998 in Frankrijk kondigde hij zijn pensioen aan. Vorig jaar ging de Lifetime Achievement Award naar de voormalige topscheidsrechter Frank De Bleeckere. (Belga/TE)