'Matrasgate': zijn de afvallers van WK-selectie al bekend?

01/06/18 om 10:36 - Bijgewerkt om 10:36

Bron: Belga

Bondscoach Roberto Martinez moet maandag zijn definitieve WK-selectie doorgeven aan de Wereldvoetbalbond FIFA. Maar op basis van de gepersonaliseerde matrassen die richting Rusland zijn verscheept, zijn de vijf afvallers mogelijk al bekend.

'Matrasgate': zijn de afvallers van WK-selectie al bekend?

Rode Duivels op training in Tubeke © Belga Image

Volgens Het Laatste Nieuws verstuurde de Maldegemse firma LS Bedding donderdag 23 pakketten met telkens twee afzonderlijke matrassen naar Moskou.

De krant analyseerde tv-beelden uit een Sporza-reportage, waarin de namen van de internationals op de pakketten zichtbaar zijn, en kwam tot de conclusie dat Leander Dendoncker, Adnan Januzaj, Christian Kabasele, Jordan Lukaku en Matz Sels niet naar Rusland gaan.

Bevestigd is een en ander niet, maar vooral Januzaj en Sels werden tot de grootste kanshebbers gerekend om naast de selectie te vallen. Het zou tegelijkertijd betekenen dat onder anderen Dedryk Boyata, Thorgan Hazard, Nacer Chadli en Youri Tielemans wel mee naar Rusland mogen.

Oefenduels

De Rode Duivels bereiden zich momenteel met een stage in Tubeke voor op het WK. Alvorens ze op het vliegtuig naar Rusland stappen, spelen ze in eigen land nog drie oefenduels. Zaterdag treffen De Bruyne en co Europees kampioen Portugal. Daarna wachten nog Egypte (6 juni) en Costa Rica (11 juni).

De Koninklijke Belgische Voetbalbond was vrijdagmorgen niet bereikbaar voor commentaar.

Onze partners