De Ebbenhouten Schoen gaat naar Mbaye Leye van Zulte-Waregem. Hij wint de verkiezing voor Anderlechtspelers Cheikhou Kouyate en Dieumerci Mbokani.

Zulte Waregemspits Mbaye Leye is een verdiende winnaar. Zijn nominatie hoefde geen betoog, ondanks zijn openlijk dispuut met teamgenoot Franck Berrier. De landgenoot van Kouyaté is de bepalende figuur in play-off 1 met zes doelpunten in zeven wedstrijden.

De Ebbenhouten Schoen werd voor de 22ste keer uitgereikt en georganiseerd door African Culture Promotion.

Jury

In de jury zetelden bondscoach Marc Wilmots, alle eerste tot en met derde klassetrainers en de journalisten van de geschreven en audiovisuele pers. De winnaar kreeg de Schoen uit handen van Rio Mavuba, middenvelder bij Lille OSC en Marc-Antoine Fortuné, ploegmaat van Romelu Lukaku bij West Bromwich Albion.

Alle ogen waren in het begin van de avond gericht op Anderlechttopschutter Dieumerci Mbokani. Het kon zijn derde individuele prijs worden in een jaar, na de Gouden Schoen en de nominatie voor Profvoetballer van het Jaar. (ML/EE)

Winnaars van voorbije tien jaar:

2003

Aruna Dindane- RSC Anderlecht - Ivoriaan

2004

Vincent Kompany - RSC Anderlecht - Belg, Congolese roots

2005

Vincent Kompany - RSC Anderlecht

2006

Mbark Boussoufa - AA Gent - Marokkaan

2007

Mohammed Tchité - RSC Anderlecht - Belg, Burundese en Congolese roots

2008

Marouane Fellaini - Standard Luik - Belg, Marokkaanse roots

2009

Mbark Boussoufa - RSC Anderlecht

2010

Mbark Boussoufa - RSC Anderlecht

2011

Romelu Lukaku - RSC Anderlecht - Belg, Congolese roots

2012

Dieumerci Mbokani - RSC Anderlecht - Congolees

2013

?

De Ebbenhouten Schoen gaat naar Mbaye Leye van Zulte-Waregem. Hij wint de verkiezing voor Anderlechtspelers Cheikhou Kouyate en Dieumerci Mbokani.Zulte Waregemspits Mbaye Leye is een verdiende winnaar. Zijn nominatie hoefde geen betoog, ondanks zijn openlijk dispuut met teamgenoot Franck Berrier. De landgenoot van Kouyaté is de bepalende figuur in play-off 1 met zes doelpunten in zeven wedstrijden. De Ebbenhouten Schoen werd voor de 22ste keer uitgereikt en georganiseerd door African Culture Promotion.JuryIn de jury zetelden bondscoach Marc Wilmots, alle eerste tot en met derde klassetrainers en de journalisten van de geschreven en audiovisuele pers. De winnaar kreeg de Schoen uit handen van Rio Mavuba, middenvelder bij Lille OSC en Marc-Antoine Fortuné, ploegmaat van Romelu Lukaku bij West Bromwich Albion. Alle ogen waren in het begin van de avond gericht op Anderlechttopschutter Dieumerci Mbokani. Het kon zijn derde individuele prijs worden in een jaar, na de Gouden Schoen en de nominatie voor Profvoetballer van het Jaar. (ML/EE) Winnaars van voorbije tien jaar:2003Aruna Dindane- RSC Anderlecht - Ivoriaan2004Vincent Kompany - RSC Anderlecht - Belg, Congolese roots2005Vincent Kompany - RSC Anderlecht 2006Mbark Boussoufa - AA Gent - Marokkaan2007Mohammed Tchité - RSC Anderlecht - Belg, Burundese en Congolese roots2008Marouane Fellaini - Standard Luik - Belg, Marokkaanse roots2009Mbark Boussoufa - RSC Anderlecht2010Mbark Boussoufa - RSC Anderlecht 2011Romelu Lukaku - RSC Anderlecht - Belg, Congolese roots2012Dieumerci Mbokani - RSC Anderlecht - Congolees2013?