In het magazine komt Guy Lacombe aan het woord. Lacombe was de coach van Mbokani tijdens diens (mislukte) passage bij AS Monaco.

"De omstandigheden waren lastig en zijn talent kon niet naar buiten komen", zegt de Fransman nu. "Zijn persoonlijke besognes hielpen hem al evenmin. Hij had een context nodig die hem meer motivatie gaf, met meer bezieling en positivisme."

"Het liep een beetje raar bij Monaco. Ik had zelf niet voor hem gekozen, ik wou iemand die in de diepte speelt. Mbokani kan dat ook wel, maar hij haakt vaak af en speelt ook liefst met de rug naar de goal. Hij raakt graag veel ballen en zijn spel laat dat ook toe.

"Anderzijds heeft hij nooit een inspanning te veel geleverd en dacht hij dat hij boven alles en iedereen stond. Hij verlangde een statuut overeenkomstig zijn transfer: hij had veel gekost, kwam van een club waar hij de ster was en zijn overgang naar Monaco had veel aandacht gekregen. Maar hij vergat dat je bij een nieuwe club weer vanaf nul begint."

"En hij heeft dingen gedaan die hij beter gelaten had, zoals opeens een paar dagen verdwijnen."

Claude Leroy, bondscoach van de Democratische Republiek Congo, richt zich eerder op de toekomstperspectieven van zijn poulain bij de nationale ploeg: "Ik weet dat er steeds meer belangstelling is voor Mbokani. Grote Europese clubs bellen me met vragen over hem. Dat was een tijd geleden."

"Destijds heb ik Paul Leguen, toen die coach was van PSG, aangeraden om voor Mbokani te gaan. Het bestuur van de Parijzenaars wilde er niet van weten, ze trekken zich nu de haren uit het hoofd."(TB)

In het magazine komt Guy Lacombe aan het woord. Lacombe was de coach van Mbokani tijdens diens (mislukte) passage bij AS Monaco. "De omstandigheden waren lastig en zijn talent kon niet naar buiten komen", zegt de Fransman nu. "Zijn persoonlijke besognes hielpen hem al evenmin. Hij had een context nodig die hem meer motivatie gaf, met meer bezieling en positivisme.""Het liep een beetje raar bij Monaco. Ik had zelf niet voor hem gekozen, ik wou iemand die in de diepte speelt. Mbokani kan dat ook wel, maar hij haakt vaak af en speelt ook liefst met de rug naar de goal. Hij raakt graag veel ballen en zijn spel laat dat ook toe. "Anderzijds heeft hij nooit een inspanning te veel geleverd en dacht hij dat hij boven alles en iedereen stond. Hij verlangde een statuut overeenkomstig zijn transfer: hij had veel gekost, kwam van een club waar hij de ster was en zijn overgang naar Monaco had veel aandacht gekregen. Maar hij vergat dat je bij een nieuwe club weer vanaf nul begint." "En hij heeft dingen gedaan die hij beter gelaten had, zoals opeens een paar dagen verdwijnen." Claude Leroy, bondscoach van de Democratische Republiek Congo, richt zich eerder op de toekomstperspectieven van zijn poulain bij de nationale ploeg: "Ik weet dat er steeds meer belangstelling is voor Mbokani. Grote Europese clubs bellen me met vragen over hem. Dat was een tijd geleden." "Destijds heb ik Paul Leguen, toen die coach was van PSG, aangeraden om voor Mbokani te gaan. Het bestuur van de Parijzenaars wilde er niet van weten, ze trekken zich nu de haren uit het hoofd."(TB)