Ook Mbokani hoopt daarmee zijn felbegeerde transfer naar de Premier League af te dwingen. Normaal had dat voor de Congolees geen probleem mogen zijn - de Anderlechtspits voldoet immers aan de vereiste voorwaarde dat hij aan minstens 75 procent van de interlands met inzet heeft deelgenomen. Maar dat is niet de enige conditie: de Congolese nationale ploeg moet tijdens die periode gemiddeld bij de 70 beste landen op de FIFA-ranking staan. En net daar knelt het schoentje. Momenteel staat Congo pas op een 86ste plaats, samen met Schotland en dus kan de ex-spits van Standard en Monaco geen werkvergunning bemachtigen. De laatste keer dat Congo in die top-70 kwam, dateert al van in 2008.

Dan maar via een aanvraag tot naturalisatie. "Dat verzoek is al enkele weken ingediend", zegt Fabio Baglio. De zaakwaarnemer van de clubtopschutter maakt zich alvast geen zorgen. "Ik denk dat het in orde zal komen. Dat hoop ik toch voor Mbokani. Op zich verandert een Belgische nationaliteit niet zo heel veel."

Voor zowel de Congolees als zijn zaakwaarnemer zit er niet anders op dan te wachten. "Tot de tweede zitting van de Bond in juli", preciseert Fabio Baglio. Gevraagd naar het voorbeeld van Kouyaté, waarbij het dossier werd versneld door de politieke partij Ecolo, is Baglio duidelijk. "De procedure verloopt compleet normaal. Noch Anderlecht, noch een politieke partij laat zich in met het dossier om de gang van zaken te versnellen".

Nu Mbokani nadrukkelijk de Belgische nationaliteit aanvraagt, kan het erop wijzen dat hij toch een keuze heeft gemaakt wat betreft een transfer. Maar Baglio spreekt dat enigszins tegen. "De Premier League is voor vele spelers een droom, maar Dinamo Kiev heeft hij absoluut nog niet uitgesloten. De Oekraïners blijven zeker nog een optie". Mbokani wordt in Engeland gelinkt aan West Bromwich, de club van Romelu Lukaku. Wordt ongetwijfeld vervolgd... (ML)

Ook Mbokani hoopt daarmee zijn felbegeerde transfer naar de Premier League af te dwingen. Normaal had dat voor de Congolees geen probleem mogen zijn - de Anderlechtspits voldoet immers aan de vereiste voorwaarde dat hij aan minstens 75 procent van de interlands met inzet heeft deelgenomen. Maar dat is niet de enige conditie: de Congolese nationale ploeg moet tijdens die periode gemiddeld bij de 70 beste landen op de FIFA-ranking staan. En net daar knelt het schoentje. Momenteel staat Congo pas op een 86ste plaats, samen met Schotland en dus kan de ex-spits van Standard en Monaco geen werkvergunning bemachtigen. De laatste keer dat Congo in die top-70 kwam, dateert al van in 2008. Dan maar via een aanvraag tot naturalisatie. "Dat verzoek is al enkele weken ingediend", zegt Fabio Baglio. De zaakwaarnemer van de clubtopschutter maakt zich alvast geen zorgen. "Ik denk dat het in orde zal komen. Dat hoop ik toch voor Mbokani. Op zich verandert een Belgische nationaliteit niet zo heel veel." Voor zowel de Congolees als zijn zaakwaarnemer zit er niet anders op dan te wachten. "Tot de tweede zitting van de Bond in juli", preciseert Fabio Baglio. Gevraagd naar het voorbeeld van Kouyaté, waarbij het dossier werd versneld door de politieke partij Ecolo, is Baglio duidelijk. "De procedure verloopt compleet normaal. Noch Anderlecht, noch een politieke partij laat zich in met het dossier om de gang van zaken te versnellen". Nu Mbokani nadrukkelijk de Belgische nationaliteit aanvraagt, kan het erop wijzen dat hij toch een keuze heeft gemaakt wat betreft een transfer. Maar Baglio spreekt dat enigszins tegen. "De Premier League is voor vele spelers een droom, maar Dinamo Kiev heeft hij absoluut nog niet uitgesloten. De Oekraïners blijven zeker nog een optie". Mbokani wordt in Engeland gelinkt aan West Bromwich, de club van Romelu Lukaku. Wordt ongetwijfeld vervolgd... (ML)