Anthony en Pelé zijn net een Siamese tweeling, zegt Christian Benteke. Hun band gaat terug tot hun kinderjaren. Hun beider grillige parcours heeft die band ook nooit kunnen breken.

Mboyo: "Anthony heeft serieuze opdoffers te verwerken gekregen. En hoe hoger je geklommen bent, hoe dieper je dan valt. Dat was niet gemakkelijk om mee om te gaan. Des te mooier is zijn comeback dan ook."

"Het kan in het voetbal allemaal snel veranderen en Anthony is daar het perfecte voorbeeld van. In het gewone leven doen zich ook vaak omstandigheden voor, waardoor je carrière niet helemaal rechtlijnig verloopt."

Exotische bestemming

"Anthony is snel volwassen geworden, brak al heel jong door, en hij was daar niet klaar voor. Maar hij heeft, net als ik, uit die fouten geleerd. Hij is echt veranderd. Hij heeft begrepen dat talent alleen niet volstaat. Alleen al in Brussel heb ik een pak talenten gezien die veel beter waren dan wij en die nooit zijn doorgebroken."

"Op een bepaald moment had Anthony een exotische bestemming kunnen kiezen en dan had niemand nog van hem gehoord. Maar de mensen die dicht bij hem staan zijn altijd blijven geloven in zijn capaciteiten."

Jongeren raad geven

"Ik heb hem aangeraden om bij Anderlecht te tekenen. Dat is zijn thuis, daar is hij opgegroeid, hij is er kind aan huis en een icoon voor de supporters."

"Wanneer hij tegenwoordig het veld oploopt, zie ik dat hij honger heeft. Er zit veel grinta in hem. En hij weet het dagelijkse leven te waarderen, hij voetbalt graag en gaat graag trainen. Het is allemaal positief uitgedraaid."

"Dat hij dicht bij de jongeren staat en hen raad geeft, is logisch. Wij hebben ook altijd grote spelers gehad die zich om ons bekommerden. Dat willen doorgeven, dat zit in ons."

Lees deze week nog meer getuigenissen over Anthony Vanden Borre in Sport/Voetbalmagazine.

Anthony en Pelé zijn net een Siamese tweeling, zegt Christian Benteke. Hun band gaat terug tot hun kinderjaren. Hun beider grillige parcours heeft die band ook nooit kunnen breken.Mboyo: "Anthony heeft serieuze opdoffers te verwerken gekregen. En hoe hoger je geklommen bent, hoe dieper je dan valt. Dat was niet gemakkelijk om mee om te gaan. Des te mooier is zijn comeback dan ook.""Het kan in het voetbal allemaal snel veranderen en Anthony is daar het perfecte voorbeeld van. In het gewone leven doen zich ook vaak omstandigheden voor, waardoor je carrière niet helemaal rechtlijnig verloopt."Exotische bestemming"Anthony is snel volwassen geworden, brak al heel jong door, en hij was daar niet klaar voor. Maar hij heeft, net als ik, uit die fouten geleerd. Hij is echt veranderd. Hij heeft begrepen dat talent alleen niet volstaat. Alleen al in Brussel heb ik een pak talenten gezien die veel beter waren dan wij en die nooit zijn doorgebroken.""Op een bepaald moment had Anthony een exotische bestemming kunnen kiezen en dan had niemand nog van hem gehoord. Maar de mensen die dicht bij hem staan zijn altijd blijven geloven in zijn capaciteiten."Jongeren raad geven"Ik heb hem aangeraden om bij Anderlecht te tekenen. Dat is zijn thuis, daar is hij opgegroeid, hij is er kind aan huis en een icoon voor de supporters.""Wanneer hij tegenwoordig het veld oploopt, zie ik dat hij honger heeft. Er zit veel grinta in hem. En hij weet het dagelijkse leven te waarderen, hij voetbalt graag en gaat graag trainen. Het is allemaal positief uitgedraaid.""Dat hij dicht bij de jongeren staat en hen raad geeft, is logisch. Wij hebben ook altijd grote spelers gehad die zich om ons bekommerden. Dat willen doorgeven, dat zit in ons."Lees deze week nog meer getuigenissen over Anthony Vanden Borre in Sport/Voetbalmagazine.