Sportief directeur Dimitri Mbuyu predikt kalmte in Sport/Voetbalmagazine. Ook wanneer de positie van Enzo Scifo ter sprake komt: "Het is heel duidelijk: de positie van Enzo Scifo staat niet ter discussie. Niet bij het bestuur, ook niet bij de spelers. Hij is zelf ook niet in paniek. Maar hij beseft wel de ernst van de situatie."

"Het enige pluspunt is dat er een pak ploegen zijn die hun competitiestart gemist hebben, zodat we niet helemaal afgezonderd staan onderaan het klassement. Bergen kan zijn seizoen nog redden, maar dan moeten we wel dringend punten gaan pakken."

Versterking nodig

Bergen haalde er in de loop van de voorbije weken nog enkele versterkingen bij, waaronder Christophe Diandy, Steve Beleck en Harry Novillo. Had het transferhuiswerk niet vroeger klaar kunnen zijn?

Mbuyu: "We wilden ons vroeger versterken dan we nu deden, maar verschillende dossiers zijn mislukt toen ze bijna rond waren. Iedereen ging er van uit dat Benjamin Mokulu bij ons zou zijn. We waren rond met Lokeren én met de speler. Tot KV Mechelen zich in extremis meldde en hem een beter salaris bood."

"Hetzelfde met Ernest Nfor met wie we een akkoord hadden, tot hij de voorkeur gaf aan een transfer naar Azerbeidzjan. We waren ook aan het onderhandelen met Nils Schouterden van STVV maar de financiële argumenten van de Qatarese eigenaars van Eupen waren doorslaggevend. Hetzelfde is gebeurd met Renaud Emond van Virton, die uiteindelijk voor Waasland-Beveren koos, dat hem een beter salaris bood."

"In al die gevallen ging het om financiële mogelijkheden van anderen waar Bergen niet tegenop kon. Vorige week hebben we ons dan toch versterkt, maar het was wel nodig, na één op twaalf."

Sportief directeur Dimitri Mbuyu predikt kalmte in Sport/Voetbalmagazine. Ook wanneer de positie van Enzo Scifo ter sprake komt: "Het is heel duidelijk: de positie van Enzo Scifo staat niet ter discussie. Niet bij het bestuur, ook niet bij de spelers. Hij is zelf ook niet in paniek. Maar hij beseft wel de ernst van de situatie.""Het enige pluspunt is dat er een pak ploegen zijn die hun competitiestart gemist hebben, zodat we niet helemaal afgezonderd staan onderaan het klassement. Bergen kan zijn seizoen nog redden, maar dan moeten we wel dringend punten gaan pakken."Versterking nodigBergen haalde er in de loop van de voorbije weken nog enkele versterkingen bij, waaronder Christophe Diandy, Steve Beleck en Harry Novillo. Had het transferhuiswerk niet vroeger klaar kunnen zijn?Mbuyu: "We wilden ons vroeger versterken dan we nu deden, maar verschillende dossiers zijn mislukt toen ze bijna rond waren. Iedereen ging er van uit dat Benjamin Mokulu bij ons zou zijn. We waren rond met Lokeren én met de speler. Tot KV Mechelen zich in extremis meldde en hem een beter salaris bood." "Hetzelfde met Ernest Nfor met wie we een akkoord hadden, tot hij de voorkeur gaf aan een transfer naar Azerbeidzjan. We waren ook aan het onderhandelen met Nils Schouterden van STVV maar de financiële argumenten van de Qatarese eigenaars van Eupen waren doorslaggevend. Hetzelfde is gebeurd met Renaud Emond van Virton, die uiteindelijk voor Waasland-Beveren koos, dat hem een beter salaris bood.""In al die gevallen ging het om financiële mogelijkheden van anderen waar Bergen niet tegenop kon. Vorige week hebben we ons dan toch versterkt, maar het was wel nodig, na één op twaalf."