Mechelen en Gent spelen scoreloos gelijk

AA Gent is in de openingsmatch van de 19e speeldag in de Jupiler Pro League niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel bij KV Mechelen. De Buffalo’s verzuimden zo om (voorlopig) alleen op de tweede plaats terecht te komen.

Achter de Kazerne bibberde AA Gent even in de 10e minuut, toen een hoekschop van Kosanovic op de lat belandde. Daarmee was het op tot de rust.

En in de tweede helft kregen de supporters evenmin een doelpunt te zien. Na de 0-0 van vorige week, thuis tegen Racing Genk, moesten de Gentenaren opnieuw tevreden zijn met een brilscore.

Met het punt komt AA Gent in de stand voorlopig naast Kortrijk en Anderlecht op de tweede plaats, op vier punten van leider Club Brugge.

Zaterdag spelen Racing Genk en KV Kortrijk om 18u. Twee uur later ontvangt rode lantaarn Lierse op het Lisp Westerlo. Verder staan dan Waasland-Beveren/Charleroi en Cercle Brugge/Moeskroen-Péruwelz op het programma. Zondag wacht om 14u30 de topper Standard-Club Brugge, gevolgd door Anderlecht-KV Oostende (18u). Zulte Waregem-Lokeren sluit om 20u de 19e speeldag af.