Een driejarig contract tekende Mohamed 'Mémé' Tchité (28) na de verplichte medische keuring bij het team van de nieuwe coach Georges Leekens, die er van op de hoogte was dat de aalvlugge aanvaller in zijn verbintenis bij Standard (tot 2013) een vertrekoptie had. Tchité had eerder al een persoonlijk akkoord bereikt met Al Ain, een topclub uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Tchité, die beroep deed op zijn advocaat om te wijzen op de geldigheid van zijn clausule, heeft dus iets met het nummer drie. Want naast zijn contractduur zal hij nu ook de eerste voetballer zijn die voor de drie Belgische topclubs uitkwam. Eerder speelde Tchité immers voor Standard (van 2003 tot 2006 en sinds augustus 2010) en Anderlecht (van 2006 tot augustus 2007). Hij ontpopte zich daarbij tot een gesel voor elke verdediger, vooral omwille van zijn explosiviteit.

Bij Club Brugge moet de spits van Burundese afkomst de concurrentie aangaan met Joseph Akpala, Carlos Bacca, Mushaga Bakenga, Zinho Gano en ook nog Björn Vleminckx. (FV)

Een driejarig contract tekende Mohamed 'Mémé' Tchité (28) na de verplichte medische keuring bij het team van de nieuwe coach Georges Leekens, die er van op de hoogte was dat de aalvlugge aanvaller in zijn verbintenis bij Standard (tot 2013) een vertrekoptie had. Tchité had eerder al een persoonlijk akkoord bereikt met Al Ain, een topclub uit de Verenigde Arabische Emiraten.Tchité, die beroep deed op zijn advocaat om te wijzen op de geldigheid van zijn clausule, heeft dus iets met het nummer drie. Want naast zijn contractduur zal hij nu ook de eerste voetballer zijn die voor de drie Belgische topclubs uitkwam. Eerder speelde Tchité immers voor Standard (van 2003 tot 2006 en sinds augustus 2010) en Anderlecht (van 2006 tot augustus 2007). Hij ontpopte zich daarbij tot een gesel voor elke verdediger, vooral omwille van zijn explosiviteit.Bij Club Brugge moet de spits van Burundese afkomst de concurrentie aangaan met Joseph Akpala, Carlos Bacca, Mushaga Bakenga, Zinho Gano en ook nog Björn Vleminckx. (FV)