Terwijl de meeste media en voetballiefhebbers al uitgaan van een promotie voor Antwerp FC, blijft Arnauld Mercier geloven in een stunt van zijn Roeselare.

Mercier: "Of je nu 1-0 of 3-1 verliest, de logica blijft dezelfde: je moet twee keer scoren om op te gaan naar eerste klasse. En uiteraard geen doelpunt slikken. Het zou een exploot zijn, maar helemaal niet zo onrealistisch. Ginds hebben we in de eerste helft niet gedaan wat moest. Tijdens de rust heb ik me serieus kwaad gemaakt en deed ik een aantal tactische ingrepen, vervolgens waren we de tweede helft veel nadrukkelijker aanwezig. Dat geeft me toch vertrouwen. Antwer...

Mercier: "Of je nu 1-0 of 3-1 verliest, de logica blijft dezelfde: je moet twee keer scoren om op te gaan naar eerste klasse. En uiteraard geen doelpunt slikken. Het zou een exploot zijn, maar helemaal niet zo onrealistisch. Ginds hebben we in de eerste helft niet gedaan wat moest. Tijdens de rust heb ik me serieus kwaad gemaakt en deed ik een aantal tactische ingrepen, vervolgens waren we de tweede helft veel nadrukkelijker aanwezig. Dat geeft me toch vertrouwen. Antwerp kon enkel profiteren van domme fouten bij ons en kreeg ook een belachelijke penalty toegekend. Wij hebben daarna nog een hele resem kansen bijeen gevoetbald. We willen reageren, Roeselare kan nog promoveren. Iedereen gaat nu al uit van een triomf voor Antwerp, des te beter voor ons. Mijn spelers weten perfect waar ze voor staan en zijn gefocust. Stel dat we al vroeg een eerste doelpunt maken, hoe gaan ze dan reageren bij Antwerp? En ik ben er zeker van: wij openen de score!""In de eerste helft heeft dat zeker een invloed gehad op ons spel. Niet dat mijn spelers het lieten schieten, maar ze voetbalden gecrispeerd. Daardoor lieten ze die van Antwerp toe om hun zelfvertrouwen richting zenit te sturen. In de duels werden we onder de voet gelopen, mijn spelers lagen heel de tijd op grond, ze waren veel te braaf. Het feit dat ik tijdens de rust in een colère ben geschoten, heeft dan toch tot iets geleid.""Een typisch Belgisch verhaal. Als ik dit systeem probeer uit te leggen in Frankrijk... Lierse pakte de meeste punten, bezit de beste aanval en de beste verdediging. Maar ze nemen niet eens deel aan de barrageduels voor promotie! Dat ruikt toch naar onrechtvaardigheid. En dat de derde uit het klassement uiteindelijk zou opgaan, dat klopt ook niet echt. Ik denk dat de verantwoordelijken voor deze soep in 1B toch eens rond de tafel moeten gaan zitten om dit te corrigeren.""Ze is Chinese maar ze woont in Engeland, ze kent Europa goed genoeg en we zien haar vaak in Roeselare. In voorbereiding op de heenwedstrijd tegen Antwerp zijn we op teambuilding geweest naar Oostende en daar is ze zelfs mee op café gegaan met de technische staf. Ze gaf haar visie op de psychologische aanpak voor zulke twee belangrijke wedstrijden. Het is een zeer sympathieke dame met wie je uitstekend van gedachten kan wisselen."