Elf maanden na zijn ontslag bij Club Brugge is Luc Devroe back in full force. Met KSV Roeselare terugkeren naar eerste is de ambitie. In Sport/Voetbalmagazine blikt hij nog eens terug op zijn periode bij blauw-zwart.

"Ik denk dat de balans niet zo negatief was als het wordt voorgesteld", steekt Devroe van wal. "Ik heb fouten gemaakt, dat zeker. Bij Club Brugge heb ik veel gedaan, dus ik heb ook fouten gemaakt. Niet alle transfers waren voltreffers."

S/VM: Adrie Koster is intussen aan de deur gezet en met Christoph Daum kiest Club nu voor een coach die staat voor discipline en motivatie... Devroe: "Herbekijk eens het interview dat Tom Coninx met mij gemaakt heeft na de eerste speeldag van vorig seizoen. Daarin zit de realiteit van de laatste achttien maanden Club Brugge. Ik heb toen al uitdrukkelijk gewaarschuwd dat het managen van de kleedkamer het grootste probleem was voor Club Brugge."

Je hebt eerder al aangeklaagd dat je met een gelimiteerd budget moest werken, terwijl het nieuwe bestuur deze zomer wél alle registers opentrok. Is dat een manier om de mindere transfers van je laatste transferperiode, genre Camozzato, Dalmat en Scepovic, te verklaren?

"Bon, er is toch wel duidelijk een wijziging van strategie bij Club. Vroeger werkte de raad van bestuur erg limiterend: er was een strak plafond voor alle uitgaven. Als er bijvoorbeeld een scoutingtrip naar Zuid-Amerika gepland werd, kon men twintig minuten palaveren of die 3000 euro nu wel te verantwoorden was... Nu rolt het geld wél en beslissen veel minder mensen over veel meer zaken. De toekomst zal uitwijzen of Club nu de goede koers vaart. Als ze kampioen zouden worden, zal ik de eerste zijn om te applaudisseren. Maar ik ben ervan overtuigd dat de ploeg van vorig seizoen altijd voor de prijzen meedoet mocht Christoph Daum daar toen al rondgelopen hebben."

De vraag is welke 'waarheid' de geschiedenis zal ingaan: heeft Adrie Koster niet het maximum uit zijn groep gehaald of was de kern door Luc Devroe dan toch niet evenwichtig genoeg samengesteld? "Ik ben hier niet om het proces van Adrie Koster te maken, want het is een fantastische man en een goede trainer. Maar het is een feit dat hij de kleedkamer niet in de hand had. Twee maten en twee gewichten."

Maar dan heb jij als sportief manager toch ook boter op je hoofd? Je zag wat er aan de hand was, maar hebt nooit ten volle ingegrepen?

"Er zijn toen keuzes gemaakt, goed of niet goed... De optie bijvoorbeeld om Van Wijk te halen als assistent-trainer was ook omdat het volledig spaak liep in de trainersstaf. Adrie was eventueel wel bereid om er iemand bij te nemen, maar hij liet de naam van Winston Bogarde vallen. Je moet 'Winston Bogarde' maar even intikken op Google en je weet genoeg. Op dat moment is het voorstel om in te grijpen in de trainersstaf dus afgeketst, en zo waren we intussen in januari." (BV)

Elf maanden na zijn ontslag bij Club Brugge is Luc Devroe back in full force. Met KSV Roeselare terugkeren naar eerste is de ambitie. In Sport/Voetbalmagazine blikt hij nog eens terug op zijn periode bij blauw-zwart. "Ik denk dat de balans niet zo negatief was als het wordt voorgesteld", steekt Devroe van wal. "Ik heb fouten gemaakt, dat zeker. Bij Club Brugge heb ik veel gedaan, dus ik heb ook fouten gemaakt. Niet alle transfers waren voltreffers." S/VM: Adrie Koster is intussen aan de deur gezet en met Christoph Daum kiest Club nu voor een coach die staat voor discipline en motivatie... Devroe: "Herbekijk eens het interview dat Tom Coninx met mij gemaakt heeft na de eerste speeldag van vorig seizoen. Daarin zit de realiteit van de laatste achttien maanden Club Brugge. Ik heb toen al uitdrukkelijk gewaarschuwd dat het managen van de kleedkamer het grootste probleem was voor Club Brugge." Je hebt eerder al aangeklaagd dat je met een gelimiteerd budget moest werken, terwijl het nieuwe bestuur deze zomer wél alle registers opentrok. Is dat een manier om de mindere transfers van je laatste transferperiode, genre Camozzato, Dalmat en Scepovic, te verklaren? "Bon, er is toch wel duidelijk een wijziging van strategie bij Club. Vroeger werkte de raad van bestuur erg limiterend: er was een strak plafond voor alle uitgaven. Als er bijvoorbeeld een scoutingtrip naar Zuid-Amerika gepland werd, kon men twintig minuten palaveren of die 3000 euro nu wel te verantwoorden was... Nu rolt het geld wél en beslissen veel minder mensen over veel meer zaken. De toekomst zal uitwijzen of Club nu de goede koers vaart. Als ze kampioen zouden worden, zal ik de eerste zijn om te applaudisseren. Maar ik ben ervan overtuigd dat de ploeg van vorig seizoen altijd voor de prijzen meedoet mocht Christoph Daum daar toen al rondgelopen hebben." De vraag is welke 'waarheid' de geschiedenis zal ingaan: heeft Adrie Koster niet het maximum uit zijn groep gehaald of was de kern door Luc Devroe dan toch niet evenwichtig genoeg samengesteld? "Ik ben hier niet om het proces van Adrie Koster te maken, want het is een fantastische man en een goede trainer. Maar het is een feit dat hij de kleedkamer niet in de hand had. Twee maten en twee gewichten." Maar dan heb jij als sportief manager toch ook boter op je hoofd? Je zag wat er aan de hand was, maar hebt nooit ten volle ingegrepen? "Er zijn toen keuzes gemaakt, goed of niet goed... De optie bijvoorbeeld om Van Wijk te halen als assistent-trainer was ook omdat het volledig spaak liep in de trainersstaf. Adrie was eventueel wel bereid om er iemand bij te nemen, maar hij liet de naam van Winston Bogarde vallen. Je moet 'Winston Bogarde' maar even intikken op Google en je weet genoeg. Op dat moment is het voorstel om in te grijpen in de trainersstaf dus afgeketst, en zo waren we intussen in januari." (BV)