Michael Verschueren over...

... zijn eerste liefde: RWD Molenbeek:

"Voor mij is alles begonnen bij Molenbeek. Mijn vader was daar manager, ik speelde bij de jeugd en zat bij de Boskamp Boys. Johan Boskamp was ook echt mijn eerste trainer. Daarna is mijn vader naar Anderlecht overgestapt. Ik was erbij toen hij zijn handtekening zette, in het bureau met Constant Vanden Stock. Die zei me: 'Weet je, jongen, je papa heeft een goede zaak gedaan, hij gaat werken voor Sporting Anderlecht.' Naar het schijnt heb ik hem geantwoord: 'Ik ga wel niet van club veranderen, hoor, ik ben voor RWDM.' Normaal gezien is men supporter van een club voor het leven. Maar dit was een geval van overmacht. Het is moeilijk geweest, maar ik ben een mauve geworden en ben bij de jeugd van Anderlecht gaan spelen."

... zijn toekomst binnen Anderlecht:

"Ik kan alleen maar zeggen dat het me aantrekt om deel uit te maken van een groot project. Over de vorm spreek ik me niet uit. Er is nu geen job vacant binnen de club, dus is het ook niet actueel. Ik heb mijn ervaring bij de ECA, de Europese vereniging van clubs. De discussies en vergaderingen daar brengen me op ideeën en leren me interessante zaken over hoe je een club op een professionele manier moet runnen. Voorlopig beperk ik me tot het vergaren van die kennis. Het is niet mijn bedoeling de vervanger van Herman Van Holsbeeck te zijn."

... de toekomst van het internationale voetbal:

"Waarom zou er op een dag geen World League zijn met Amerikaanse en Aziatische clubs? Als grote internationale tv-zenders zoals Fox in de dans springen, weet je nooit wat er allemaal kan gebeuren."

... zijn vader, Michel Verschueren:

"Vandaag de dag staat er meteen een batterij makelaars en advocaten klaar wanneer je een contract begint te onderhandelen. In vergelijking met de tijd van mijn vader zijn er nogal wat actoren bijgekomen. De wereld van het voetbal is zodanig veranderd dat een Michel Verschueren, die alles doet in een club zoals Anderlecht, niet meer kan bestaan. Hij beseft zelf ook dat als hij nu veertig jaar zou zijn, hij niet meer alles zou kunnen beslissen zoals hij het destijds deed."

(Pierre Danvoye/Thomas Bricmont)

Lees het hele interview met Michael Verschueren in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 4 november.

Michael Verschueren over...... zijn eerste liefde: RWD Molenbeek:"Voor mij is alles begonnen bij Molenbeek. Mijn vader was daar manager, ik speelde bij de jeugd en zat bij de Boskamp Boys. Johan Boskamp was ook echt mijn eerste trainer. Daarna is mijn vader naar Anderlecht overgestapt. Ik was erbij toen hij zijn handtekening zette, in het bureau met Constant Vanden Stock. Die zei me: 'Weet je, jongen, je papa heeft een goede zaak gedaan, hij gaat werken voor Sporting Anderlecht.' Naar het schijnt heb ik hem geantwoord: 'Ik ga wel niet van club veranderen, hoor, ik ben voor RWDM.' Normaal gezien is men supporter van een club voor het leven. Maar dit was een geval van overmacht. Het is moeilijk geweest, maar ik ben een mauve geworden en ben bij de jeugd van Anderlecht gaan spelen."... zijn toekomst binnen Anderlecht:"Ik kan alleen maar zeggen dat het me aantrekt om deel uit te maken van een groot project. Over de vorm spreek ik me niet uit. Er is nu geen job vacant binnen de club, dus is het ook niet actueel. Ik heb mijn ervaring bij de ECA, de Europese vereniging van clubs. De discussies en vergaderingen daar brengen me op ideeën en leren me interessante zaken over hoe je een club op een professionele manier moet runnen. Voorlopig beperk ik me tot het vergaren van die kennis. Het is niet mijn bedoeling de vervanger van Herman Van Holsbeeck te zijn."... de toekomst van het internationale voetbal:"Waarom zou er op een dag geen World League zijn met Amerikaanse en Aziatische clubs? Als grote internationale tv-zenders zoals Fox in de dans springen, weet je nooit wat er allemaal kan gebeuren."... zijn vader, Michel Verschueren:"Vandaag de dag staat er meteen een batterij makelaars en advocaten klaar wanneer je een contract begint te onderhandelen. In vergelijking met de tijd van mijn vader zijn er nogal wat actoren bijgekomen. De wereld van het voetbal is zodanig veranderd dat een Michel Verschueren, die alles doet in een club zoals Anderlecht, niet meer kan bestaan. Hij beseft zelf ook dat als hij nu veertig jaar zou zijn, hij niet meer alles zou kunnen beslissen zoals hij het destijds deed."(Pierre Danvoye/Thomas Bricmont)Lees het hele interview met Michael Verschueren in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 4 november.