Michel Preud'homme heeft zijn contract bij Club Brugge tot juni 2019 verlengd. De vorige overeenkomst van de succescoach liep in juni 2016 af.

De 55-jarige Preud'homme nam in september over van de ontslagen Spanjaard Juan Carlos Garrido, die ondanks een nog lopend contract tot 2014 bedankt werd voor bewezen diensten. Onder Preud'homme ging het spelniveau van Blauw-zwart omhoog en werd er tot op de voorlaatste speeldag gestreden voor de landstitel. Na een nederlaag op het veld van Racing Genk moest Club uiteindelijk vrede nemen met de derde plaats in de eindstand.

Eendracht en positieve sfeer

De voormalige doelman van de Rode Duivels zorgde bij de Bruggelingen echter voor eendracht in de spelersgroep en creëerde een positieve sfeer bij de supporters, die zich in de play-offs massaal achter hun club schaarden. Het clubbestuur wil nu op die ingeslagen weg voortgaan. Bovendien krijgt Preud'homme meer bevoegdheden. "Michel wil met Club op lange termijn meegroeien en zal actief betrokken zijn bij alle onderdelen van de sportieve werking, inclusief scouting en transferbeleid", aldus voorzitter Bart Verhaeghe. "Met Michel Preud'homme en zijn staf hebben we een topteam dat nu gericht verder kan werken op de stevige basis die reeds gelegd is. Onze ploeg wordt stap voor stap sterker en beter, met nieuw extern talent maar ook met onze eigen spelers. Want onze Club Academy levert uitstekend werk. Zo haalden dit seizoen de beloften niet alleen de kampioenstitel maar ook de beker binnen."

Verhaeghe: 'Ik weet dat onze tijd komt'

Ook naast het veld werpt Verhaeghe reeds een blik op de toekomst. "Achter de schermen werken we hard verder aan onze strategische uitdagingen. In 2016 betrekken we het nieuwe trainingscentrum van Club Brugge in Westkapelle en binnen vijf jaar willen we het seizoen openen in het nieuwe, eigen stadion", aldus de voorzitter. "Ik weet dat onze tijd komt. Het komende seizoen werken we gericht verder aan de uitbouw van onze ambities. We willen dan het enthousiasme en de begeestering dat steeds op onze tribunes zegeviert ook en vooral op het veld zien. We strijden opnieuw mee voor de titel, gaan voor de beker en willen Europees opnieuw de poulefase halen." (Belga/INM)

Michel Preud'homme heeft zijn contract bij Club Brugge tot juni 2019 verlengd. De vorige overeenkomst van de succescoach liep in juni 2016 af. De 55-jarige Preud'homme nam in september over van de ontslagen Spanjaard Juan Carlos Garrido, die ondanks een nog lopend contract tot 2014 bedankt werd voor bewezen diensten. Onder Preud'homme ging het spelniveau van Blauw-zwart omhoog en werd er tot op de voorlaatste speeldag gestreden voor de landstitel. Na een nederlaag op het veld van Racing Genk moest Club uiteindelijk vrede nemen met de derde plaats in de eindstand.Eendracht en positieve sfeer De voormalige doelman van de Rode Duivels zorgde bij de Bruggelingen echter voor eendracht in de spelersgroep en creëerde een positieve sfeer bij de supporters, die zich in de play-offs massaal achter hun club schaarden. Het clubbestuur wil nu op die ingeslagen weg voortgaan. Bovendien krijgt Preud'homme meer bevoegdheden. "Michel wil met Club op lange termijn meegroeien en zal actief betrokken zijn bij alle onderdelen van de sportieve werking, inclusief scouting en transferbeleid", aldus voorzitter Bart Verhaeghe. "Met Michel Preud'homme en zijn staf hebben we een topteam dat nu gericht verder kan werken op de stevige basis die reeds gelegd is. Onze ploeg wordt stap voor stap sterker en beter, met nieuw extern talent maar ook met onze eigen spelers. Want onze Club Academy levert uitstekend werk. Zo haalden dit seizoen de beloften niet alleen de kampioenstitel maar ook de beker binnen." Verhaeghe: 'Ik weet dat onze tijd komt' Ook naast het veld werpt Verhaeghe reeds een blik op de toekomst. "Achter de schermen werken we hard verder aan onze strategische uitdagingen. In 2016 betrekken we het nieuwe trainingscentrum van Club Brugge in Westkapelle en binnen vijf jaar willen we het seizoen openen in het nieuwe, eigen stadion", aldus de voorzitter. "Ik weet dat onze tijd komt. Het komende seizoen werken we gericht verder aan de uitbouw van onze ambities. We willen dan het enthousiasme en de begeestering dat steeds op onze tribunes zegeviert ook en vooral op het veld zien. We strijden opnieuw mee voor de titel, gaan voor de beker en willen Europees opnieuw de poulefase halen." (Belga/INM)