Dinsdagavond ontvangt STVV KV Mechelen, twee clubs die hoogdringend een zege nodig hebben. De Kanaries konden al niet meer winnen sinds eind oktober en verdwenen afgelopen weekend, na de nederlaag bij Waasland-Beveren (3-1), uit de top zes. Maar ook Malinwa, dat zaterdag met 0-2 verloor van Zulte Waregem, heeft als voorlaatste dringend punten nodig in de degradatiestrijd.

Ook in de andere duels van dinsdag staan er play-off 1-kandidaten op het veld: Standard op bezoek bij Zulte Waregem en Mouscron-KV Kortrijk. De Rouches klommen afgelopen weekend naar de zesde plaats dankzij een late zege tegen Eupen (3-2). Les Hurlus en De Kerels staan als respectievelijk tiende en elfde ook maar drie punten van play-off 1.

Het zwaartepunt van de midweekspeeldag ligt op woensdag. De aantrekkelijkste affiche is Antwerp - AA Gent, de vijfde tegen de vierde in het klassement en dus allebei op een play-off 1-plaats. RSC Anderlecht ontvangt Waasland-Beveren, dat als achtste ook nog in de running is voor play-off 1, en rode lantaarn Eupen heet nummer twee Charleroi welkom.

KRC Genk trekt met het mes op de keel naar Lokeren en ex-coach Peter Maes. In geval van nieuw verlies mogen de Limburgers, die nog maar 6 van hun 22 duels konden winnen, mogelijk hun play-off 1-ambities opbergen.

Competitieleider Club Brugge sluit de midweekspeeldag donderdag af met een West-Vlaams onderonsje tegen KV Oostende. Blauw-zwart leed in Antwerp (2-2) zijn eerste puntenverlies in anderhalve maand, maar kan in eigen huis nog steeds bogen op een uitstekende thuisreputatie.

Dinsdagavond ontvangt STVV KV Mechelen, twee clubs die hoogdringend een zege nodig hebben. De Kanaries konden al niet meer winnen sinds eind oktober en verdwenen afgelopen weekend, na de nederlaag bij Waasland-Beveren (3-1), uit de top zes. Maar ook Malinwa, dat zaterdag met 0-2 verloor van Zulte Waregem, heeft als voorlaatste dringend punten nodig in de degradatiestrijd.Ook in de andere duels van dinsdag staan er play-off 1-kandidaten op het veld: Standard op bezoek bij Zulte Waregem en Mouscron-KV Kortrijk. De Rouches klommen afgelopen weekend naar de zesde plaats dankzij een late zege tegen Eupen (3-2). Les Hurlus en De Kerels staan als respectievelijk tiende en elfde ook maar drie punten van play-off 1.Het zwaartepunt van de midweekspeeldag ligt op woensdag. De aantrekkelijkste affiche is Antwerp - AA Gent, de vijfde tegen de vierde in het klassement en dus allebei op een play-off 1-plaats. RSC Anderlecht ontvangt Waasland-Beveren, dat als achtste ook nog in de running is voor play-off 1, en rode lantaarn Eupen heet nummer twee Charleroi welkom. KRC Genk trekt met het mes op de keel naar Lokeren en ex-coach Peter Maes. In geval van nieuw verlies mogen de Limburgers, die nog maar 6 van hun 22 duels konden winnen, mogelijk hun play-off 1-ambities opbergen.Competitieleider Club Brugge sluit de midweekspeeldag donderdag af met een West-Vlaams onderonsje tegen KV Oostende. Blauw-zwart leed in Antwerp (2-2) zijn eerste puntenverlies in anderhalve maand, maar kan in eigen huis nog steeds bogen op een uitstekende thuisreputatie.