Vrijdag spelen de Rode Duivels tegen Bosnië-Herzegovina, een van de aantrekkelijkste tegenstanders in de WK-kwalificaties. Viel de voorverkoop tegen Spanje nog tegen, dan oogt die nu alvast beter. Eind vorige week waren er nog zo'n 3.000 tickets beschikbaar. De verlaging van de ticketprijzen in de duurste én in de goedkoopste categorie speelde daar allicht een rol.

Opvallend is dat de fanclubs van de nationale ploeg - samengebracht onder de noemer 1895 - minder leden tellen. Tijdens de vorige campagne waren dat er nog 23.000, nu ongeveer 18.000.

Bij de bond zijn ze niet verrast, zegt Pieter Maenhout, die alles coördineert. 'Het EK in Frankrijk als trekker is weg. Op het WK in Rusland zal de schaarste aan tickets minder groot zijn.'

Lid worden van 1895 - 40 euro per campagne - en de voordelen die eraan zijn verbonden, lijkt voor de fan dan ook geen urgentie. Hij loopt er hoogstens een ticket voor de derby der Lage Landen op 9 november mee mis (alleen leden van de fanclub kunnen die kopen).

Weer aantrekkelijk kan de fanclub worden na het WK, als ons land zijn nieuw nationaal stadion uit de grond krijgt en daarvoor door de UEFA misschien wordt beloond met de openingswedstrijd van EURO 2020. Volgens het format van dat toernooi spelen de organiserende landen twee van hun drie groepswedstrijden in eigen huis. In afwachting probeert men via voordelen - tickets bij uitwedstrijden, kortingen in de webshop en op de fanvluchten bij Brussels Airlines, een supporterspakket - de belangstelling voor 1895 gaande te houden.

Vrijdag spelen de Rode Duivels tegen Bosnië-Herzegovina, een van de aantrekkelijkste tegenstanders in de WK-kwalificaties. Viel de voorverkoop tegen Spanje nog tegen, dan oogt die nu alvast beter. Eind vorige week waren er nog zo'n 3.000 tickets beschikbaar. De verlaging van de ticketprijzen in de duurste én in de goedkoopste categorie speelde daar allicht een rol.Opvallend is dat de fanclubs van de nationale ploeg - samengebracht onder de noemer 1895 - minder leden tellen. Tijdens de vorige campagne waren dat er nog 23.000, nu ongeveer 18.000. Bij de bond zijn ze niet verrast, zegt Pieter Maenhout, die alles coördineert. 'Het EK in Frankrijk als trekker is weg. Op het WK in Rusland zal de schaarste aan tickets minder groot zijn.' Lid worden van 1895 - 40 euro per campagne - en de voordelen die eraan zijn verbonden, lijkt voor de fan dan ook geen urgentie. Hij loopt er hoogstens een ticket voor de derby der Lage Landen op 9 november mee mis (alleen leden van de fanclub kunnen die kopen).Weer aantrekkelijk kan de fanclub worden na het WK, als ons land zijn nieuw nationaal stadion uit de grond krijgt en daarvoor door de UEFA misschien wordt beloond met de openingswedstrijd van EURO 2020. Volgens het format van dat toernooi spelen de organiserende landen twee van hun drie groepswedstrijden in eigen huis. In afwachting probeert men via voordelen - tickets bij uitwedstrijden, kortingen in de webshop en op de fanvluchten bij Brussels Airlines, een supporterspakket - de belangstelling voor 1895 gaande te houden.