Anderlecht is dit seizoen niet meer de koploper qua toeschouwersaantallen. Met een gemiddelde van 22.305 werd het voorbijgestoken door Standard (26.450) en Club Brugge (25.126). In de Europa League was het met een gemiddelde van goed 14.000 toeschouwers nog erger gesteld.

De lage cijfers in de competitie zouden voor een deel kunnen verklaard worden door de late transfers van Milan Jovanovic en Dieumerci Mbokani, op een moment dat velen al hadden beslist over het al dan niet verlengen van hun abonnement. Maar dat kan niet de enige reden zijn, want Anderlecht laat dit jaar over het algemeen beter voetbal zien in het Vanden Stockstadion dan vorig seizoen.

Het zou goed kunnen dat de verklaring ligt bij het parkeer- en mobiliteitsbeleid van de gemeente Anderlecht. Op alle grote wegen die naar het stadion leiden zijn er parkeermeters geïnstalleerd en wie zijn auto daar wil achterlaten betaalt vijf euro per uur. Wie in overtreding wordt bevonden mag een boete van zestig euro verwachten. Tijdens de Europese thuiswedstrijd tegen Lokomotiv Moskou werden er zo maar liefst 600 pv's uitgeschreven.

Aangezien de prijzen in het Vanden Stockstadion al niet bepaald tot de laagste van de Jupiler League behoren, zorgt dat er mogelijk voor dat een aantal supporters afhaken. (BG)

Anderlecht is dit seizoen niet meer de koploper qua toeschouwersaantallen. Met een gemiddelde van 22.305 werd het voorbijgestoken door Standard (26.450) en Club Brugge (25.126). In de Europa League was het met een gemiddelde van goed 14.000 toeschouwers nog erger gesteld. De lage cijfers in de competitie zouden voor een deel kunnen verklaard worden door de late transfers van Milan Jovanovic en Dieumerci Mbokani, op een moment dat velen al hadden beslist over het al dan niet verlengen van hun abonnement. Maar dat kan niet de enige reden zijn, want Anderlecht laat dit jaar over het algemeen beter voetbal zien in het Vanden Stockstadion dan vorig seizoen. Het zou goed kunnen dat de verklaring ligt bij het parkeer- en mobiliteitsbeleid van de gemeente Anderlecht. Op alle grote wegen die naar het stadion leiden zijn er parkeermeters geïnstalleerd en wie zijn auto daar wil achterlaten betaalt vijf euro per uur. Wie in overtreding wordt bevonden mag een boete van zestig euro verwachten. Tijdens de Europese thuiswedstrijd tegen Lokomotiv Moskou werden er zo maar liefst 600 pv's uitgeschreven. Aangezien de prijzen in het Vanden Stockstadion al niet bepaald tot de laagste van de Jupiler League behoren, zorgt dat er mogelijk voor dat een aantal supporters afhaken. (BG)