Na slechts één seizoen in de Jelen Super Liga, de Servische eerste klasse, versiert de achttienjarige Servische international dus al meteen een recordtransfer. Zelf vindt hij dat allerminst te vroeg.

Mitrovic in Sport/Voetbalmagazine: "Ik heb me meteen aangepast en scoorde tien keer, Partizan werd kampioen, ik werd A-international. Onze generatie werd Europees kampioen bij de U19. Conclusie: in de Servische eerste klasse kan ik niet meer groeien. In mijn eigen land zit ik aan het plafond. In België kan ik bij Anderlecht verder groeien. Het is de beste club in België. Anderlecht is het trouwens gewoon om met jonge voetballers te werken."

Is Anderlecht een tussenstap? "Ik heb geen glazen bol: ik wil de verwachtingen inlossen, slagen bij Anderlecht, een wederdienst doen. Jestrovic had veel aanbiedingen voor mij, financieel veel interessanter, maar de reputatie en het totaalplaatje bij Anderlecht waren veel belangrijker dan dat."

De uitverkiezing tot beste speler op dat EK U19 had daarbij geen invloed op de situatie, zegt de Serviër. "Helemaal niet. Het is de ganse nationale ploeg die een belangrijke prijs heeft gewonnen en ik ben trots dat ik erbij was. Als onze jeugdopleiding niet zo goed was, zou het nooit zijn gelukt. Iedereen heeft er baat bij, want het zal de aandacht op onze clubs vestigen. Andere spelers van het team zullen op een dag ook voor grote buitenlandse clubs spelen. Onze teamgeest was geweldig. Dat maakte ons des te sterker."

Uit dezelfde stal als Bale

"Mitrovic staat aan het begin van een grote carrière", zegt zijn makelaar Nenad Jestrovic. "Op zijn achttiende heeft hij al de nodige maturiteit, Anderlecht is de ideale club. En de verbintenis voor vijf jaar benadrukt het vertrouwen dat zijn nieuwe club in hem heeft." Anderlecht heeft een recordbedrag van vijf miljoen euro betaald. Dat is niet niks voor paars-wit, maar wel voor het makelaarsbureau waar Jestrovic voor werkt: Stellar Group, 2e in de top 10 na Gestifute.

Stellar Group heeft meer dan 200 spelers in hun portefeuille (geschat op 274.000.000 euro), onder wie grote namen uit Engeland zoals Gareth Bale, Joe Hart, Ashley Cole, Kolo Touré, Peter Crouch en vele anderen. Het bureau heeft dan ook zijn thuisbasis in Londen en wordt geleid door Jonathan Barnett. Uit dezelfde stal komen als Gareth Bale is niet onbelangrijk: bij een eventuele transfer na een geslaagde passage in België zal Mitrovic Anderlecht een behoorlijke meerwaarde opleveren. Herman Van Holsbeeck wrijft zich al in de handen.

Na slechts één seizoen in de Jelen Super Liga, de Servische eerste klasse, versiert de achttienjarige Servische international dus al meteen een recordtransfer. Zelf vindt hij dat allerminst te vroeg.Mitrovic in Sport/Voetbalmagazine: "Ik heb me meteen aangepast en scoorde tien keer, Partizan werd kampioen, ik werd A-international. Onze generatie werd Europees kampioen bij de U19. Conclusie: in de Servische eerste klasse kan ik niet meer groeien. In mijn eigen land zit ik aan het plafond. In België kan ik bij Anderlecht verder groeien. Het is de beste club in België. Anderlecht is het trouwens gewoon om met jonge voetballers te werken."Is Anderlecht een tussenstap? "Ik heb geen glazen bol: ik wil de verwachtingen inlossen, slagen bij Anderlecht, een wederdienst doen. Jestrovic had veel aanbiedingen voor mij, financieel veel interessanter, maar de reputatie en het totaalplaatje bij Anderlecht waren veel belangrijker dan dat."De uitverkiezing tot beste speler op dat EK U19 had daarbij geen invloed op de situatie, zegt de Serviër. "Helemaal niet. Het is de ganse nationale ploeg die een belangrijke prijs heeft gewonnen en ik ben trots dat ik erbij was. Als onze jeugdopleiding niet zo goed was, zou het nooit zijn gelukt. Iedereen heeft er baat bij, want het zal de aandacht op onze clubs vestigen. Andere spelers van het team zullen op een dag ook voor grote buitenlandse clubs spelen. Onze teamgeest was geweldig. Dat maakte ons des te sterker."Uit dezelfde stal als Bale"Mitrovic staat aan het begin van een grote carrière", zegt zijn makelaar Nenad Jestrovic. "Op zijn achttiende heeft hij al de nodige maturiteit, Anderlecht is de ideale club. En de verbintenis voor vijf jaar benadrukt het vertrouwen dat zijn nieuwe club in hem heeft." Anderlecht heeft een recordbedrag van vijf miljoen euro betaald. Dat is niet niks voor paars-wit, maar wel voor het makelaarsbureau waar Jestrovic voor werkt: Stellar Group, 2e in de top 10 na Gestifute. Stellar Group heeft meer dan 200 spelers in hun portefeuille (geschat op 274.000.000 euro), onder wie grote namen uit Engeland zoals Gareth Bale, Joe Hart, Ashley Cole, Kolo Touré, Peter Crouch en vele anderen. Het bureau heeft dan ook zijn thuisbasis in Londen en wordt geleid door Jonathan Barnett. Uit dezelfde stal komen als Gareth Bale is niet onbelangrijk: bij een eventuele transfer na een geslaagde passage in België zal Mitrovic Anderlecht een behoorlijke meerwaarde opleveren. Herman Van Holsbeeck wrijft zich al in de handen.