Het stond nieuws in de Portugese media (voor 1,2 miljoen euro), de speler bevestigde het en KV Kortrijk zei dat de overgang nog niet officieel bevestigd kon worden, maar "dat er een goeie deal in de maak is."

Het is een opmerkelijke transfer. 1. Omdat het ongebruikelijk is dat een Europese topclub komt shoppen bij een club als KV Kortrijk. 2. Omdat Mitrovic pas na Nieuwjaar basisspeler werd, na de verkoop van Ervin Zukanovic aan AA Gent. 3. Omdat hij onder meer in de verloren heenwedstrijd van de halve finale van de beker tegen Cercle Brugge twee keer opvallend in de fout ging. Je vraagt je dus af welke andere dan sportieve criteria er in deze zaak achter de schermen spelen. Maar anderzijds is de grote, sterke en snelle Serviër een centrale verdediger met potentieel.

Prijs-kwaliteitverhouding

KV Kortrijk haalde Mitrovic vorige zomer bij FC Metalac, toen laatste in de Servische eerste klasse, na een tip van ex-KVK-spits en huidig KVK-Balkanscout Ivica Jarakovic. "Hij zag hem vijf of zes keer live", zegt KVK-scout Claude Verspaille in Sport/Voetbalmagazine. "Zelf ben ik hem ook gaan bekijken. We bekeken ook twintig rapporten van dvd's en al onze scouts waren positief. We zagen dat hij snel was en heel sterk man tegen man. Hij was nog wat impulsief en zijn uitvoetballen kon beter, vooral de lange bal, maar gezien de prijs-kwaliteitverhouding vonden we het interessant om er hem bij te nemen. Zoek maar eens een centrale verdediger die tweevoetig is, 1 meter 89, kopbalsterk en snel en die ook nog makkelijk scoort."

"Benfica is nu natuurlijk een grote stap, maar het voordeel daar is dat er trainers genoeg zijn om met een individueel programma aan de ontwikkeling van zulke jongens te werken. Kijk maar eens welke vooruitgang Steeven Joseph-Monrose bij Genk maakte. Mitrovic stond trouwens ook in de belangstelling van AA Gent en Club Brugge. Dat betekent toch dat hij indruk maakte."

Het stond nieuws in de Portugese media (voor 1,2 miljoen euro), de speler bevestigde het en KV Kortrijk zei dat de overgang nog niet officieel bevestigd kon worden, maar "dat er een goeie deal in de maak is."Het is een opmerkelijke transfer. 1. Omdat het ongebruikelijk is dat een Europese topclub komt shoppen bij een club als KV Kortrijk. 2. Omdat Mitrovic pas na Nieuwjaar basisspeler werd, na de verkoop van Ervin Zukanovic aan AA Gent. 3. Omdat hij onder meer in de verloren heenwedstrijd van de halve finale van de beker tegen Cercle Brugge twee keer opvallend in de fout ging. Je vraagt je dus af welke andere dan sportieve criteria er in deze zaak achter de schermen spelen. Maar anderzijds is de grote, sterke en snelle Serviër een centrale verdediger met potentieel.Prijs-kwaliteitverhoudingKV Kortrijk haalde Mitrovic vorige zomer bij FC Metalac, toen laatste in de Servische eerste klasse, na een tip van ex-KVK-spits en huidig KVK-Balkanscout Ivica Jarakovic. "Hij zag hem vijf of zes keer live", zegt KVK-scout Claude Verspaille in Sport/Voetbalmagazine. "Zelf ben ik hem ook gaan bekijken. We bekeken ook twintig rapporten van dvd's en al onze scouts waren positief. We zagen dat hij snel was en heel sterk man tegen man. Hij was nog wat impulsief en zijn uitvoetballen kon beter, vooral de lange bal, maar gezien de prijs-kwaliteitverhouding vonden we het interessant om er hem bij te nemen. Zoek maar eens een centrale verdediger die tweevoetig is, 1 meter 89, kopbalsterk en snel en die ook nog makkelijk scoort." "Benfica is nu natuurlijk een grote stap, maar het voordeel daar is dat er trainers genoeg zijn om met een individueel programma aan de ontwikkeling van zulke jongens te werken. Kijk maar eens welke vooruitgang Steeven Joseph-Monrose bij Genk maakte. Mitrovic stond trouwens ook in de belangstelling van AA Gent en Club Brugge. Dat betekent toch dat hij indruk maakte."