Moeskroens trainersduo sprak niet met elkaar

© BELGA

Merkwaardig verhaal bij Mouscron-Péruwelz: huidig hoofdtrainer Fernando Da Cruz depanneerde eerder als T2, maar sprak vier maanden lang niet met toenmalig T1 Rachid Chihab.

In alle anonimiteit werkt trainer Fernando Da Cruz play-off 2 af met Mouscron-Péruwelz dat deze week hoort of het zijn licentie krijgt. Da Cruz nam bij de winterstop over van Rachid Chihab met wie hij tevoren samenwerkte als assistent. Alleen: in die vier maanden wisselden beiden geen woord met elkaar, biecht de trainer nu op in een interview in ons Franstalige zusterblad Sport/Foot Magazine.

‘Ik had voordien met Chihab als assistent gewerkt toen Mouscron nog in tweede speelde, maar nog voor het eind van het seizoen zei ik Lille dat ik het niet meer zag zitten om samen te werken omdat we op menselijk vlak te verschillend zijn.’ Daarop sloot Da Cruz een contract met Mouscron-Péruwelz waardoor hij verantwoordelijke werd voor de jeugdschool op Futurosport. Zo hoefde hij op Luchin, het trainingscentrum van Lille, Chihab niet meer te ontmoeten.

Tot Mouscron hem vroeg om assistent te worden van Chihab na de promotie: ‘Ze wilden dat ik depanneerde, omdat hij geen geldig trainersdiploma had en ik wel. Dat heb ik aanvaard, op twee voorwaarden: dat ik niet op de bus moest met de trainer en de spelers, en dat ik niet verplicht werd om goeiedag te zeggen tegen Chihab. Voor de verplaatsingen reed ik met mijn eigen auto en zorgde ik dat ik net op tijd was voor de aftrap. Ik nam plaats wanneer de match begon en vertrok na het laatste fluitsignaal. We hebben van augustus tot december geen woord gewisseld, ik ging ook niet in de kleedkamer.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content