Bayat stapte destijds de Belgische voetbalwereld binnen als manager van Sporting Charleroi, waar zijn oom Abbas Bayat voorzitter was. In 2010, na een conflict met zijn oom, stapt hij uit het bestuur van de club en wordt spelersmakelaar.

Al snel maakt hij opgang in het wereldje en krijgt hij invloed bij verschillende topclubs. Vooral Anderlecht en AA Gent maken gretig gebruik van zijn diensten, maar intussen heeft Bayat bij alle eersteklassers spelers of trainers onder contract, ook bij Sporting Charleroi.

Bayat verstaat ook de kunst om veel clubleiders tot zijn persoonlijke vrienden te kunnen rekenen. Zo was hij onder het vorige bestuur kind aan huis bij Anderlecht, waar hij goede banden onderhield met Herman Van Holsbeeck. Daarnaast maakte ook AA Gent-manager Michel Louwagie de afgelopen jaren veelvuldig gebruik van zijn diensten.

Bayat wordt vooral gewaardeerd omdat hij er veelal in slaagt niet alleen de speler, maar ook de club tevreden te stellen bij transfers. Deze zomer verhuisde hij onder meer Anthony Limbombe van Club Brugge naar Nantes, Samuel Kalu van AA Gent naar Bordeaux en Lukasz Teodorczyk van Anderlecht naar Udinese.

Bayat stapte destijds de Belgische voetbalwereld binnen als manager van Sporting Charleroi, waar zijn oom Abbas Bayat voorzitter was. In 2010, na een conflict met zijn oom, stapt hij uit het bestuur van de club en wordt spelersmakelaar. Al snel maakt hij opgang in het wereldje en krijgt hij invloed bij verschillende topclubs. Vooral Anderlecht en AA Gent maken gretig gebruik van zijn diensten, maar intussen heeft Bayat bij alle eersteklassers spelers of trainers onder contract, ook bij Sporting Charleroi.Bayat verstaat ook de kunst om veel clubleiders tot zijn persoonlijke vrienden te kunnen rekenen. Zo was hij onder het vorige bestuur kind aan huis bij Anderlecht, waar hij goede banden onderhield met Herman Van Holsbeeck. Daarnaast maakte ook AA Gent-manager Michel Louwagie de afgelopen jaren veelvuldig gebruik van zijn diensten. Bayat wordt vooral gewaardeerd omdat hij er veelal in slaagt niet alleen de speler, maar ook de club tevreden te stellen bij transfers. Deze zomer verhuisde hij onder meer Anthony Limbombe van Club Brugge naar Nantes, Samuel Kalu van AA Gent naar Bordeaux en Lukasz Teodorczyk van Anderlecht naar Udinese.