Mohammed Sarr: ‘Trainer rekent niet meer op mij’

© Image Globe

De Senegalese verdediger komt bij Genk niet van de bank af en stuurt aan op een voortijdig vertrek.

Zondag trekt landskampioen RC Genk naar Standard. Voor Mohammed Sarr een emotioneel weerzien met de ploeg waar hij twee titels behaalde en in de zomer van 2009 vertrok. Via een omweg langs Spanje belandde de Senegalese verdediger in augustus, vlak voor het verstrijken van de transferdeadline, in Genk.

Maar veel plezier aan die overstap heeft Sarr nog niet beleefd. Hij komt er amper aan spelen toe en Genk gaf bovendien al te kennen deze winter naar defensieve versterking te zoeken.

“Ik sprak met de coach en hij zegt dat hij niet meer op mij rekent”, vertelt Momo Sarr deze week in Sport/Voetbalmagazine. “Dat is jammer, want hij gaf mij nooit de kans om hem te overtuigen. Als de situatie niet meer verandert, zal ik in januari een club zoeken met een trainer die wel vertrouwen in mij stelt.”

Kleedkamer

De communicatie tussen de bankzitter en de coach blijft tot een minimum beperkt: “We zeggen elkaar goeiendag. Er zijn dingen gebeurd in de kleedkamer maar dat is tussen ons.”

Is er dan heibel geweest? “Neen,” beweert Sarr, “maar als hij zegt ‘ik verkies alle verdedigers boven jou’, wat wil je dat ik daarmee doe? Genk kocht mij niet om vervanger van de vervangers te zijn, maar om mij een kans te geven. Dus zeg ik: geef mij de kans om enkele wedstrijden te spelen en als ik slecht ben, zet mij er dan uit.”

Geen gesprek

Dat de transfer van Sarr op het einde van de transferperiode nog snel geregeld werd door Mogi Bayat, hielp ook al niet. Zo getuigt de Senegalees: “Met de trainer sprak ik niet, want daar restte de tijd niet meer voor. Ik tekende zelfs enkele uren voor hij hier tekende, zodat mijn overgang nog geregeld zou kunnen worden voor het sluiten van de transfermarkt. Maar als mensen je op alle vlakken geven wat je vraagt, dan is het toch om je te laten spelen, denk ik.”

“Het probleem is dat de club mij kent en dat de trainer mij niet kende. Maar niets is gemakkelijk in het leven. Bij Standard deed ik aanvankelijk ook niet mee, maar toch ben ik er een idool geworden. Misschien realiseer ik hier hetzelfde, maar moet ik juist wat meer geduld oefenen.” (CV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content