Het was een publiek geheim dat de Servische coach nog de keuze was van Roland Duchâtelet en niet die van de huidige Standardvoorzitter Bruno Venanzi. Het duurde eventjes voor Muslin dat zelf door had, vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine:

"Ik had dat eerst niet door. Pas toen ik vaststelde dat men geen rekening hield met mijn voorstellen om de kern te versterken, begon het te dagen. Ik vroeg bepaalde profielen, maar ik werd daarin niet gevolgd, ik kreeg alleen te horen dat er geen geld was. Nadien kwam Christian Brüls, een goeie speler maar ik had daar geen zeg in. Dat opende me de ogen. Achteraf begreep ik het wel: mijn lot was op voorhand al bezegeld, ik moest hangen."

Er was ook de late transferbedrijvigheid bij de Rouches die Muslin nekten. Met Christian Brüls, Renaud Emond en de twee spelers van Olympiacos van bij het begin van de voorbereiding in de kern, had het verdere verloop er anders kunnen uitzien.

"We zullen het nooit weten", nuanceert de ervaren coach aanvankelijk, "maar je zag de impact van Brüls in de twee wedstrijden die hij nog onder mij speelde: hij scoorde tegen Oostende en gaf een assist tegen Molde."

"Toen Standard me ontsloeg, stonden we niet zo heel ver van de kop van het klassement en was er geen reden tot paniek, want ook Anderlecht en Club Brugge waren nog niet op dreef. Er was natuurlijk de uitschuiver tegen Molde, maar als ik zie dat die ploeg in de eerste poulewedstrijd van de Europa League met 1-3 op Fenerbahçe gaat winnen, dan denk ik dat die toch niet zo middelmatig zijn als werd gedacht."

"Ik werd beoordeeld op basis van vijf competitiematchen, terwijl Standard zijn beste spelers had verkocht en geen versterkingen had gehaald. Nu hoor ik dat men de nieuwe trainer "tijd gaat geven"... Dat vind ik allemaal heel onrechtvaardig", aldus een gefrustreerde Slavo Muslin.

Lees de vijf vragen aan Slavo Muslin in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 30 september.

Het was een publiek geheim dat de Servische coach nog de keuze was van Roland Duchâtelet en niet die van de huidige Standardvoorzitter Bruno Venanzi. Het duurde eventjes voor Muslin dat zelf door had, vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine: "Ik had dat eerst niet door. Pas toen ik vaststelde dat men geen rekening hield met mijn voorstellen om de kern te versterken, begon het te dagen. Ik vroeg bepaalde profielen, maar ik werd daarin niet gevolgd, ik kreeg alleen te horen dat er geen geld was. Nadien kwam Christian Brüls, een goeie speler maar ik had daar geen zeg in. Dat opende me de ogen. Achteraf begreep ik het wel: mijn lot was op voorhand al bezegeld, ik moest hangen."Er was ook de late transferbedrijvigheid bij de Rouches die Muslin nekten. Met Christian Brüls, Renaud Emond en de twee spelers van Olympiacos van bij het begin van de voorbereiding in de kern, had het verdere verloop er anders kunnen uitzien. "We zullen het nooit weten", nuanceert de ervaren coach aanvankelijk, "maar je zag de impact van Brüls in de twee wedstrijden die hij nog onder mij speelde: hij scoorde tegen Oostende en gaf een assist tegen Molde.""Toen Standard me ontsloeg, stonden we niet zo heel ver van de kop van het klassement en was er geen reden tot paniek, want ook Anderlecht en Club Brugge waren nog niet op dreef. Er was natuurlijk de uitschuiver tegen Molde, maar als ik zie dat die ploeg in de eerste poulewedstrijd van de Europa League met 1-3 op Fenerbahçe gaat winnen, dan denk ik dat die toch niet zo middelmatig zijn als werd gedacht." "Ik werd beoordeeld op basis van vijf competitiematchen, terwijl Standard zijn beste spelers had verkocht en geen versterkingen had gehaald. Nu hoor ik dat men de nieuwe trainer "tijd gaat geven"... Dat vind ik allemaal heel onrechtvaardig", aldus een gefrustreerde Slavo Muslin.Lees de vijf vragen aan Slavo Muslin in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 30 september.