Mamoutou N'Diaye eindigde vorig seizoen sterk in de basis en trok die lijn door in de voorbereiding. De Malinees mist soms overzicht, maar loopt, wint duels én scoort. Met zes doelpunten toonde hij zich de op één na productiefste speler van AA Gent in vijf oefenwedstrijden.

N'Diaye was vier jaar geleden zes maanden op proef bij Anderlecht - "Ik heb dezelfde makelaar als Cheikhou Kouyaté." - maar trok, toen hij niet werd aangeworven, voor een paar maanden naar de Turkse competitie - "Maar ik was te jong om ginder te gaan voetballen."

Uiteindelijk kwam hij bij AA Gent terecht, dat hem uitleende aan Bergen. Toen Gent hem terughaalde, kon het hem door een lastige spierscheur vorig seizoen pas op het eind, onder andere op Anderlecht, in het eerste elftal uitproberen. Bij Bergen speelde N'Diaye als verdedigende middenvelder, bij AA Gent zet Sollied hem - net als hij met Jørgensen deed - een rij hoger.

N'Diaye: "Ik speelde graag verdedigende middenvelder bij Bergen omdat je meer aan de bal komt, je voelt je meer in de ploeg. Ik houd ook meer de bal dan Jørgensen. Ik ben nog jong, misschien komt het ook daardoor. Nu speel ik aanvallender: je infiltreert meer, krijgt vaker de tweede bal, je moet aanvallen én verdedigen. Het is harder werken en meedenken."

Scoren deed hij, net als Jørgensen vorig seizoen, geregeld in de voorbereiding. "De ploegmaats grappen altijd dat Jørgensen niet weg is, maar ik let er niet te veel op. De competitie blijft het belangrijkste. Maar dat soort grappen toont de sterkte van de ploeg. Vorig seizoen hadden we met Tim en Jesper veel ervaring, nu is de ploeg iets jonger. En de jeugd is de toekomst." (RDG)

Mamoutou N'Diaye eindigde vorig seizoen sterk in de basis en trok die lijn door in de voorbereiding. De Malinees mist soms overzicht, maar loopt, wint duels én scoort. Met zes doelpunten toonde hij zich de op één na productiefste speler van AA Gent in vijf oefenwedstrijden. N'Diaye was vier jaar geleden zes maanden op proef bij Anderlecht - "Ik heb dezelfde makelaar als Cheikhou Kouyaté." - maar trok, toen hij niet werd aangeworven, voor een paar maanden naar de Turkse competitie - "Maar ik was te jong om ginder te gaan voetballen."Uiteindelijk kwam hij bij AA Gent terecht, dat hem uitleende aan Bergen. Toen Gent hem terughaalde, kon het hem door een lastige spierscheur vorig seizoen pas op het eind, onder andere op Anderlecht, in het eerste elftal uitproberen. Bij Bergen speelde N'Diaye als verdedigende middenvelder, bij AA Gent zet Sollied hem - net als hij met Jørgensen deed - een rij hoger. N'Diaye: "Ik speelde graag verdedigende middenvelder bij Bergen omdat je meer aan de bal komt, je voelt je meer in de ploeg. Ik houd ook meer de bal dan Jørgensen. Ik ben nog jong, misschien komt het ook daardoor. Nu speel ik aanvallender: je infiltreert meer, krijgt vaker de tweede bal, je moet aanvallen én verdedigen. Het is harder werken en meedenken." Scoren deed hij, net als Jørgensen vorig seizoen, geregeld in de voorbereiding. "De ploegmaats grappen altijd dat Jørgensen niet weg is, maar ik let er niet te veel op. De competitie blijft het belangrijkste. Maar dat soort grappen toont de sterkte van de ploeg. Vorig seizoen hadden we met Tim en Jesper veel ervaring, nu is de ploeg iets jonger. En de jeugd is de toekomst." (RDG)