Na 3-2 op Club: langste verliesreeks ooit voor Dury

28/11/17 om 15:00 - Bijgewerkt om 15:08

Met de nederlaag op het veld van leider Club Brugge afgelopen weekend beleefde Francky Dury een negatieve primeur als coach van Zulte Waregem. Opvallend is ook de manier waarop hij daar zelf mee omgaat.

Na 3-2 op Club: langste verliesreeks ooit voor Dury

Francky Dury © Icon Sport

Ei zo na leek de dooi al in te treden, toen Zulte Waregem zondag twee keer op voorsprong kwam tegen Club Brugge. Na vooral een prima eerste helft waarin het enkele mooie kansen bij elkaar voetbalde - dat is dit seizoen niet het probleem. Mét een goal zelfs deze keer, van Leya Iseka, die opnieuw mocht starten.

Ook de defensievere aanpak, met drie centrale verdedigers, loonde bijna, maar om een ijzige Clubstorm te trotseren miste Essevee toch weer power, recuperatievermogen, frisheid, kwaliteit én grinta - het bekende probleem.

Zo verloor Francky Dury voor de 7e keer in 8 competitiewedstrijden (3 op 24). Een primeur: nog nooit leed hij, als coach van Zulte Waregem in eerste klasse, over zo'n aantal competitiematchen (8) zo veel nederlagen (7).

In de laatste 8 wedstrijden van het reguliere seizoen 2014/15, plus de eerste 2 play-off 2-duels, verloor de fusieclub ook 7 maal (maar dus verdeeld over 10 matchen), zoals ook in play-off 1 van 2015/16, toen gespreid over 9 duels.

Opvallend, Dury spreekt zich voor het eerst ook uit over zijn eigen situatie, waarbij de media hem (nog) niet in vraag stellen. Na de zege tegen KV Mechelen, de enige de jongste twee maanden, heeft hij de journalisten daarvoor zelfs bedankt.

Toch beseft hij nu: 'Ik heb óók mijn verantwoordelijkheid. Door mijn contract (tot 2023, nvdr) zit ik redelijk safe, maar ik kan me niet permitteren om deze reeks nog lang te laten duren.'

Lees de volledige reportage over Zulte Waregem in onze +zone of in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 29 november.

Onze partners