Na veertien minuten scandeerde de Gentse fanatieke aanhang 'amateur' richting scheidsrechter Johan Verbist, die tot dan echter geen enkele verkeerde beslissing had genomen. Het was meer de reactie van een ongeduldige twaalfde man bij de Buffalo's, waar er door de eigen supporters hard wordt gesnakt naar een prijs én waarbij de potige manier waarop KV Kortrijk zich probeerde te verdedigen niet echt werd gesmaakt.

De Kroaat Ivan Santini probeerde op een diefje de Gentse verdediging tweemaal te verschalken, maar uiteindelijk toonde AA Gent aan waarom het de reguliere competitie met 26 op 30 afsloot: de tegenstander omsingelen via een bij momenten indrukwekkende pressing, bouwen op een stabiele en goed uitvoetballende verdediging en op de gepaste manier toeslaan via de offensieve sterkhouders Laurent Depoitre en Moses Simon.

De voorlopige leidersplaats doet er enkelen dromen in de Ghelamco Arena, net zoals bij SV Zulte Waregem een paar jaar geleden. Er wordt gehoopt deze gunstige flow nog een tijdje te kunnen aanhouden. In moneytime tegen Club Brugge en Anderlecht zal blijken of de troepen van Hein Vanhaezebrouck, die elk duel tot het uiterste moeten gaan, fysiek en mentaal die strijd ook nog kunnen aangaan.

Na veertien minuten scandeerde de Gentse fanatieke aanhang 'amateur' richting scheidsrechter Johan Verbist, die tot dan echter geen enkele verkeerde beslissing had genomen. Het was meer de reactie van een ongeduldige twaalfde man bij de Buffalo's, waar er door de eigen supporters hard wordt gesnakt naar een prijs én waarbij de potige manier waarop KV Kortrijk zich probeerde te verdedigen niet echt werd gesmaakt.De Kroaat Ivan Santini probeerde op een diefje de Gentse verdediging tweemaal te verschalken, maar uiteindelijk toonde AA Gent aan waarom het de reguliere competitie met 26 op 30 afsloot: de tegenstander omsingelen via een bij momenten indrukwekkende pressing, bouwen op een stabiele en goed uitvoetballende verdediging en op de gepaste manier toeslaan via de offensieve sterkhouders Laurent Depoitre en Moses Simon.De voorlopige leidersplaats doet er enkelen dromen in de Ghelamco Arena, net zoals bij SV Zulte Waregem een paar jaar geleden. Er wordt gehoopt deze gunstige flow nog een tijdje te kunnen aanhouden. In moneytime tegen Club Brugge en Anderlecht zal blijken of de troepen van Hein Vanhaezebrouck, die elk duel tot het uiterste moeten gaan, fysiek en mentaal die strijd ook nog kunnen aangaan.