Dat de drie punten binnen waren: dat was het belangrijkste. Aldus Dennis Praet na de 1-0-zege van Anderlecht tegen Charleroi. Een zege die maar moeizaam tot stand was gekomen. Anderlecht eiste de bal op het eerste kwart van de wedstrijd. Veel doelgevaar, laat staan echte doelkansen leverde dat niet op. Charleroi herstelde het evenwicht en had vervolgens de mooiste kans van de wedstrijd. Damien Marq - beste man op het veld - besloot over het doel van Proto. Ook een vrije kopkans in de tweede helft kreeg hij niet in het kader.

De wedstrijd werd uiteindelijk beslist door - quote Gert Verheyen op Sporting Telenet - a touch of genius van Praet. Subtiele deviatie, voorzet Acheampong, simpele goal Mitrovic. Het beste moment in een wedstrijd die verder niet zoveel te bieden had. Bij het rustsignaal reageerde het Anderlechtse thuispubliek apathisch, net niet afkeurend op wat het tot dan te zien had gekregen. Anderlecht leek onmachtig om de Karolingische defensie te ontwrichten. Zelf stond het achterin niet al te autoritair te voetballen.

Hasi zette Bram Nuytinck in de basis. De verdediger had een half jaar niet gespeeld. Steven Defour was pas weer eens hersteld van fysiek ongemak en ook Dennis Praet zocht duidelijk nog naar zijn beste vorm. Drie maanden afwezigheid is niet uitgewist met alleen maar een bekerfinale. Beide middenvelders slaagden er tegen Charleroi nog niet in hun beste spel te etaleren. Op dat ene touch of genius na was het zowel voor Defour als voor Praet nog zoeken naar het juiste balgevoel.

Het is dat het maar tegen Charleroi was of het eerste puntenverlies had zomaar geleden kunnen zijn.

Dat de drie punten binnen waren: dat was het belangrijkste. Aldus Dennis Praet na de 1-0-zege van Anderlecht tegen Charleroi. Een zege die maar moeizaam tot stand was gekomen. Anderlecht eiste de bal op het eerste kwart van de wedstrijd. Veel doelgevaar, laat staan echte doelkansen leverde dat niet op. Charleroi herstelde het evenwicht en had vervolgens de mooiste kans van de wedstrijd. Damien Marq - beste man op het veld - besloot over het doel van Proto. Ook een vrije kopkans in de tweede helft kreeg hij niet in het kader.De wedstrijd werd uiteindelijk beslist door - quote Gert Verheyen op Sporting Telenet - a touch of genius van Praet. Subtiele deviatie, voorzet Acheampong, simpele goal Mitrovic. Het beste moment in een wedstrijd die verder niet zoveel te bieden had. Bij het rustsignaal reageerde het Anderlechtse thuispubliek apathisch, net niet afkeurend op wat het tot dan te zien had gekregen. Anderlecht leek onmachtig om de Karolingische defensie te ontwrichten. Zelf stond het achterin niet al te autoritair te voetballen.Hasi zette Bram Nuytinck in de basis. De verdediger had een half jaar niet gespeeld. Steven Defour was pas weer eens hersteld van fysiek ongemak en ook Dennis Praet zocht duidelijk nog naar zijn beste vorm. Drie maanden afwezigheid is niet uitgewist met alleen maar een bekerfinale. Beide middenvelders slaagden er tegen Charleroi nog niet in hun beste spel te etaleren. Op dat ene touch of genius na was het zowel voor Defour als voor Praet nog zoeken naar het juiste balgevoel. Het is dat het maar tegen Charleroi was of het eerste puntenverlies had zomaar geleden kunnen zijn.