Wedstrijden om de play-offs hebben hun eigen specifiek karakter. Door de halvering van de punten is het voor een deel herbeginnen. Dat vraagt scherpte en concentratie vanaf de eerste minuut. Vreemd dat Club Brugge dat aanvankelijk tegen Standard niet kon opbrengen.

Terwijl blauw-zwart juist de voorbije weken zijn collectiviteit had hervonden. Zorgde dat voor zelfoverschatting, voor een gevoel van onaantastbaarheid na de lof die vooral de Europese successen en de bekerwinst opleverden?

Club begon tegen de goed georganiseerde Rouches erg slap en kwam terecht op achterstand. Het schiep in de eerste helft amper een kans. Slechts heel moeizaam kroop het met twee penaltygoals weer overeind. En won uiteindelijk zonder de minste glans.

Michel Preud'homme legde achteraf de vinger in de wonde. Hij zei dat Club in het begin van de wedstrijd niet klaar was. Het is niet de eerste keer dat de Luikenaar op een persconferentie vraagtekens plaatst bij de instelling van de spelers. Zijn restauratiewerken, die al ruim anderhalf jaar bezig zijn, gebeuren met vallen en opstaan. Op momenten dat de trainer erin lijkt te slagen de bekerwinnaar zijn oude waarden terug te geven, komen er barsten in de samenhang.

Club Brugge pakte wel de drie punten. Maar om de titel waar iedereen naar snakt binnen te halen, moet het niveau omhoog. En geen klein beetje.

Wedstrijden om de play-offs hebben hun eigen specifiek karakter. Door de halvering van de punten is het voor een deel herbeginnen. Dat vraagt scherpte en concentratie vanaf de eerste minuut. Vreemd dat Club Brugge dat aanvankelijk tegen Standard niet kon opbrengen. Terwijl blauw-zwart juist de voorbije weken zijn collectiviteit had hervonden. Zorgde dat voor zelfoverschatting, voor een gevoel van onaantastbaarheid na de lof die vooral de Europese successen en de bekerwinst opleverden? Club begon tegen de goed georganiseerde Rouches erg slap en kwam terecht op achterstand. Het schiep in de eerste helft amper een kans. Slechts heel moeizaam kroop het met twee penaltygoals weer overeind. En won uiteindelijk zonder de minste glans. Michel Preud'homme legde achteraf de vinger in de wonde. Hij zei dat Club in het begin van de wedstrijd niet klaar was. Het is niet de eerste keer dat de Luikenaar op een persconferentie vraagtekens plaatst bij de instelling van de spelers. Zijn restauratiewerken, die al ruim anderhalf jaar bezig zijn, gebeuren met vallen en opstaan. Op momenten dat de trainer erin lijkt te slagen de bekerwinnaar zijn oude waarden terug te geven, komen er barsten in de samenhang. Club Brugge pakte wel de drie punten. Maar om de titel waar iedereen naar snakt binnen te halen, moet het niveau omhoog. En geen klein beetje.