Naessens: ‘Na Club Brugge maken we de analyse’

© Belga

Het krediet van Zulte Waregemcoach Darije Kalezic lijkt stilaan op, dat gaf nu ook voorzitter Willy Naessens zelf te kennen in Sport/Voetbalmagazine.

Technisch manager Hans Gillhaus en Kalezic zitten volgens insiders niet meer op dezelfde lijn en ook bij voorzitter Willy Naessens nemen de twijfels toe: “Na de match op Club Brugge (volgende maandag, nvdr) zullen we een analyse maken. Moeten we versterking halen? Of stellen we de trainer verantwoordelijk? Ofwel doen we het eerste, ofwel het tweede, of misschien allebei”, aldus Naessens deze week in Sport/Voetbalmagazine.

Gedelegeerd bestuurder Patrick Decuyper gaf nochtans eerder aan dat Zulte Waregem tijdens de winterstop geen transfers zou doen. Later nuanceerde Gillhaus dat het alleen mogelijk was als er spelers (Habibou, Maréval, Maâzou) zouden vertrekken. Niet onlogisch, aangezien het overschot in de begroting van dit seizoen heel klein is. De grootste hinderpaal ook voor een ontslag van Kalezic, die nog 2,5 jaar onder contract ligt.

Bovendien had Naessens gevraagd dat de spaarrekening na de zware investeringen van afgelopen zomer in januari onaangetast zou blijven.

Maar, zegt de voorzitter nu: “Desnoods spreken we onze spaarpot, die zeker nog niet leeg is, toch weer aan, want een degradatie moeten we te allen prijze vermijden.” (JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content