De Nederlandse ex-international Jimmy Floyd Hasselbaink is de nieuwe coach van tweedeklasser Antwerp. Hij ondertekende op de Bosuil een contract voor een seizoen en volgt er zijn landgenoot Dennis van Wijk op. Dat maakte Antwerp bekend.

De aanstelling van Hasselbaink werd mogelijk gemaakt dankzij de nieuwe samenwerking met een onafhankelijk consortium, dat wordt geadviseerd door spelersmakelaar Saif Rubie. Zij willen 'The Great Old' zo snel mogelijk opnieuw naar eerste klasse loodsen.

Tot januari was Hasselbaink aan de slag als hulpcoach bij de Engelse tweedeklasser Nottingham Forest. Adelbrieven als coach kan de 41-jarige Hasselbaink dus niet voorleggen, maar als voetballer was hij een fenomeen. Bij Leeds en Chelsea werd hij topschutter in de Premier League en bij Atlético Madrid vicetopschutter in de Primera Division. Met Nederland was hij actief op het WK van 1998 in Frankrijk.

Uiteindelijk speelde hij 23 wedstrijden voor Oranje en daarin trof hij negen keer raak.

Hasselbaink: 'Antwerp is een prachtige club'

Hasselbaink zelf heeft veel zin in deze kans. "Dit was een aantrekkelijk voorstel om mijn carrière als coach te beginnen. De clubgeschiedenis spreekt voor zich en de fans zijn één brok passie. Ons eerste doel is mee te doen voor promotie en dan verder te bouwen. We hopen dat te doen met aantrekkelijk en aanvallend voetbal, en we zijn ervan overtuigd dat we dit kunnen realiseren met de steun van de fans. Antwerp is een prachtige club die al enkele jaren onder de verwachtingen presteert, het is een slapende reus. Ons harde werk begint vandaag", aldus de Nederlander. (Belga/INM)

De Nederlandse ex-international Jimmy Floyd Hasselbaink is de nieuwe coach van tweedeklasser Antwerp. Hij ondertekende op de Bosuil een contract voor een seizoen en volgt er zijn landgenoot Dennis van Wijk op. Dat maakte Antwerp bekend. De aanstelling van Hasselbaink werd mogelijk gemaakt dankzij de nieuwe samenwerking met een onafhankelijk consortium, dat wordt geadviseerd door spelersmakelaar Saif Rubie. Zij willen 'The Great Old' zo snel mogelijk opnieuw naar eerste klasse loodsen. Tot januari was Hasselbaink aan de slag als hulpcoach bij de Engelse tweedeklasser Nottingham Forest. Adelbrieven als coach kan de 41-jarige Hasselbaink dus niet voorleggen, maar als voetballer was hij een fenomeen. Bij Leeds en Chelsea werd hij topschutter in de Premier League en bij Atlético Madrid vicetopschutter in de Primera Division. Met Nederland was hij actief op het WK van 1998 in Frankrijk. Uiteindelijk speelde hij 23 wedstrijden voor Oranje en daarin trof hij negen keer raak. Hasselbaink: 'Antwerp is een prachtige club' Hasselbaink zelf heeft veel zin in deze kans. "Dit was een aantrekkelijk voorstel om mijn carrière als coach te beginnen. De clubgeschiedenis spreekt voor zich en de fans zijn één brok passie. Ons eerste doel is mee te doen voor promotie en dan verder te bouwen. We hopen dat te doen met aantrekkelijk en aanvallend voetbal, en we zijn ervan overtuigd dat we dit kunnen realiseren met de steun van de fans. Antwerp is een prachtige club die al enkele jaren onder de verwachtingen presteert, het is een slapende reus. Ons harde werk begint vandaag", aldus de Nederlander. (Belga/INM)