Ernest Nfor hervond na een mislukt avontuur bij Zulte Waregem zijn goede vorm bij KV Kortrijk. In Sport/Voetbalmagazine blikt hij terug op die mindere periode, waarin hij onder andere op de vuist ging met ploegmaat Stijn Meert.
Zo goed Ernest Nfor dit seizoen in zijn vel zit, zo slecht beviel het hem vorig jaar aan de Gaverbeek. "Met de komst van Bart De Rooveren zeker onder Hugo Broos was de ploeggeest volledig verdwenen. Ik viel vaak naast de basis, terwijl ik nochtans het gevoel had dat ik de ploeg zeker iets kon bijbrengen. Vooral onder Broos kreeg ik geen kansen meer. Hij zette me zelfs zomaar uit de spelersraad", zegt Nfor.

"Door heel die situatie raakte ik enorm gefrustreerd", gaat hij verder. "Toen Stijn Meert me in het spelershome schertsend Nelson Mandela en slaaf noemde, is er iets geknapt bij mij. Ik vatte dat op als een racistische belediging, zeker omdat hij me in het verleden al vuile neger had genoemd en mijn moeder had beledigd. Ik ben toen op hem afgevlogen omdat het voor mij de druppel was. Nadien heeft hij zijn beklag gedaan bij Broos, maar zelf heb ik de kans nooit gekregen om de situatie uit te leggen. Teddy Chevalier en Rémi Maréval zijn in die periode ook naar de B-kern verwezen, maar voor Chevalier en Maréval bleek er wel nog een toekomst in Waregem."

Karel D'Haene, ex-ploegmaat van Nfor bij Zulte Waregem, relativeert het verhaal: "Ernest was gefrustreerd omdat de groep, maar ook hijzelf, niet meer het niveau van de vorige seizoenen haalde. Het is een speler die topprestaties levert als de trainer hem belangrijk maakt. Hein Vanhaezebrouck en Francky Dury voelen dat goed aan. Broos daarentegen liep minder hoog op met Ernest en negeerde hem eigenlijk een beetje. Dat zorgde bij Nfor voor heel wat opgekropte woede en daardoor is een akkefietje met Stijn Meert geëscaleerd. Maar met racisme had dat in elk geval niets te maken, Stijn is zeker geen racist. Ernest had het aan zijn eigen gedrag te wijten dat hij naar de B-kern is gestuurd. Of ze die sanctie daarom voor de rest van het seizoen hadden moeten handhaven, dat is een andere zaak." (BV)

Ernest Nfor hervond na een mislukt avontuur bij Zulte Waregem zijn goede vorm bij KV Kortrijk. In Sport/Voetbalmagazine blikt hij terug op die mindere periode, waarin hij onder andere op de vuist ging met ploegmaat Stijn Meert. Zo goed Ernest Nfor dit seizoen in zijn vel zit, zo slecht beviel het hem vorig jaar aan de Gaverbeek. "Met de komst van Bart De Rooveren zeker onder Hugo Broos was de ploeggeest volledig verdwenen. Ik viel vaak naast de basis, terwijl ik nochtans het gevoel had dat ik de ploeg zeker iets kon bijbrengen. Vooral onder Broos kreeg ik geen kansen meer. Hij zette me zelfs zomaar uit de spelersraad", zegt Nfor."Door heel die situatie raakte ik enorm gefrustreerd", gaat hij verder. "Toen Stijn Meert me in het spelershome schertsend Nelson Mandela en slaaf noemde, is er iets geknapt bij mij. Ik vatte dat op als een racistische belediging, zeker omdat hij me in het verleden al vuile neger had genoemd en mijn moeder had beledigd. Ik ben toen op hem afgevlogen omdat het voor mij de druppel was. Nadien heeft hij zijn beklag gedaan bij Broos, maar zelf heb ik de kans nooit gekregen om de situatie uit te leggen. Teddy Chevalier en Rémi Maréval zijn in die periode ook naar de B-kern verwezen, maar voor Chevalier en Maréval bleek er wel nog een toekomst in Waregem."Karel D'Haene, ex-ploegmaat van Nfor bij Zulte Waregem, relativeert het verhaal: "Ernest was gefrustreerd omdat de groep, maar ook hijzelf, niet meer het niveau van de vorige seizoenen haalde. Het is een speler die topprestaties levert als de trainer hem belangrijk maakt. Hein Vanhaezebrouck en Francky Dury voelen dat goed aan. Broos daarentegen liep minder hoog op met Ernest en negeerde hem eigenlijk een beetje. Dat zorgde bij Nfor voor heel wat opgekropte woede en daardoor is een akkefietje met Stijn Meert geëscaleerd. Maar met racisme had dat in elk geval niets te maken, Stijn is zeker geen racist. Ernest had het aan zijn eigen gedrag te wijten dat hij naar de B-kern is gestuurd. Of ze die sanctie daarom voor de rest van het seizoen hadden moeten handhaven, dat is een andere zaak." (BV)