"De spelers onderling spreken er ook over: we wisselen te vaak van team, en er is te weinig beweging", verklaarde Pedersen voor afgelopen zondag door de voltallige kern een persboycot werd ingesteld. "Al heb ik niet de indruk dat er sprake is van faalangst."

"We speelden sterk in een 4-4-2-veldbezetting tegen Leuven. Maar door de afwezigheid van Yaya Soumahoro - een echte linkerwinger - schakelden we in Waregem opnieuw over naar een 4-3-3, met Habib Habibou uitvallend naar de linkerflank."

"De coach deed vooraf goed zijn analyse, alleen de uitvoering liep alweer niet naar behoren. Zoals al zo vaak dit seizoen. Alle ballen op de diepe spits, dat werkt niet voor een type als ik die graag in de voet wordt bediend. Wij hebben ook geen team voor de lange bal en trouwens: (laat een stilte vallen) ik krijg er een stijve nek van. Al minstens honderd ballen vlogen zo over mijn hoofd."

"Alleen met Habib, Sloan Privat of Christophe Lepoint naast mij kan die optie effectief werken. In sommige wedstrijden is onze ploeg een verzameling van eilandjes, en zie je te weinig collectieve kracht of een goede organisatie om op terug te vallen."

"Slechts drie duels liep alles perfect: tegen Stuttgart, op Club Brugge en bij RC Genk. Niet toevallig goed voetballende ploegen, en dan is er meer ruimte om te combineren of uit te breken op de tegenaanval. Maar wanneer de tegenstander heel laag staat, hebben we zo veel moeite om openingen te vinden."

"De spelers onderling spreken er ook over: we wisselen te vaak van team, en er is te weinig beweging", verklaarde Pedersen voor afgelopen zondag door de voltallige kern een persboycot werd ingesteld. "Al heb ik niet de indruk dat er sprake is van faalangst.""We speelden sterk in een 4-4-2-veldbezetting tegen Leuven. Maar door de afwezigheid van Yaya Soumahoro - een echte linkerwinger - schakelden we in Waregem opnieuw over naar een 4-3-3, met Habib Habibou uitvallend naar de linkerflank." "De coach deed vooraf goed zijn analyse, alleen de uitvoering liep alweer niet naar behoren. Zoals al zo vaak dit seizoen. Alle ballen op de diepe spits, dat werkt niet voor een type als ik die graag in de voet wordt bediend. Wij hebben ook geen team voor de lange bal en trouwens: (laat een stilte vallen) ik krijg er een stijve nek van. Al minstens honderd ballen vlogen zo over mijn hoofd." "Alleen met Habib, Sloan Privat of Christophe Lepoint naast mij kan die optie effectief werken. In sommige wedstrijden is onze ploeg een verzameling van eilandjes, en zie je te weinig collectieve kracht of een goede organisatie om op terug te vallen." "Slechts drie duels liep alles perfect: tegen Stuttgart, op Club Brugge en bij RC Genk. Niet toevallig goed voetballende ploegen, en dan is er meer ruimte om te combineren of uit te breken op de tegenaanval. Maar wanneer de tegenstander heel laag staat, hebben we zo veel moeite om openingen te vinden."