Twee keer op rij slaagde Lorenzo Staelens erin Cercle Brugge in eerste klasse te houden. Een opsteker in een trainerscarrière die tot dan niet rimpelloos was verlopen. Nu werd een negen op 30 de ex-international fataal: Staelens werd bedankt voor bewezen diensten. Eind vorig seizoen al waren er in de relatie tussen de trainer en het bestuur spanningen opgetreden toen de soms zeer koppige Staelens zich over een aantal zaken heel kritisch had uitgelaten en de vereniging doorheen een catastrofale play-off 2 loodste. Het leidde net niet tot een conflictsituatie, maar duidelijk was dat de ex-international zijn positie niet had versterkt.

Het zal nog moeten blijken of Lorenzo Staelens te weinig uit de groep haalde. Ofschoon Cercle tijdens het tussenseizoen zeven nieuwe spelers aantrok, leek het niet echt versterkt aan het seizoen te beginnen. Vooral vooraan mist groen-zwart slagvaardigheid, met zeven doelpunten in tien wedstrijden beschikt het over de slechtste aanval in eerste klasse. Het gebrek aan kwaliteiten frappeerde vooral in de laatste wedstrijden, het voetbal dat groen-zwart serveerde was abominabel. Lorenzo Staelens zat op de bank en keek ernaar. Achteraf zei hij op de persconferenties dat hij over de inzet van zijn team niet kon klagen.

Lorenzo Staelens kreeg Cercle niet aan het voetballen en hij zou de hij spelers ook niet beter maken. Maar Staelens is niet de enige schuldige van de malaise. Hij werkte met het materiaal dat hij in handen kreeg. De trainer werd geraadpleegd bij de transfers, maar hij kende de financiële beperkingen van de vereniging. Cercle wil zich op dat vlak niet op glad ijs begeven. Toch moeten ook de mensen die de verantwoordelijkheid dragen over de gerealiseerde transfers voor de spiegel gaan staan. Te gemakkelijk worden trainers telkens weer opgeofferd. Vaak zijn ze het slachtoffer van fouten die ze zelf niet hebben gemaakt.

Cercle Brugge zit in een overgangsfase en komt niet langer naar buiten als een eendrachtig blok. Wat al te vaak circuleerde de afgelopen dagen de naam van Glen De Boeck als nieuwe trainer. Die leek de laatste dagen wat al te nadrukkelijk rond de vereniging te fladderen. Niet iedereen kon zich in De Boeck vinden en heeft de manier waarop die Cercle medio 2009 verliet niet verteerd. Dat er nu voor Arnar Vidarsson wordt gekozen lijkt tegen de achtergrond van de geruchten rond De Boeck verrassend. Maar van de andere kant is het dat ook niet: het doorschuiven van een assistent is de goedkoopste oplossing en bij clubs als Anderlecht en KV Kortrijk is gebleken dat dit ook de juiste zet kan zijn. Vidarsson wordt geroemd omwille van zijn gedrevenheid, hij heeft persoonlijkheid en het heet dat hij zich ontpopte tot een bezielende trainer die ook leiding kan geven.

De IJslander krijgt nu twee weken en met het oog op de belangrijkste thuiswedstrijd tegen Lierse de zaak op de rails te zetten. Daartoe werd Lorenzo Staelens niet meer in staat geacht. Het zal moeten blijken of dit een juiste analyse is.

Twee keer op rij slaagde Lorenzo Staelens erin Cercle Brugge in eerste klasse te houden. Een opsteker in een trainerscarrière die tot dan niet rimpelloos was verlopen. Nu werd een negen op 30 de ex-international fataal: Staelens werd bedankt voor bewezen diensten. Eind vorig seizoen al waren er in de relatie tussen de trainer en het bestuur spanningen opgetreden toen de soms zeer koppige Staelens zich over een aantal zaken heel kritisch had uitgelaten en de vereniging doorheen een catastrofale play-off 2 loodste. Het leidde net niet tot een conflictsituatie, maar duidelijk was dat de ex-international zijn positie niet had versterkt.Het zal nog moeten blijken of Lorenzo Staelens te weinig uit de groep haalde. Ofschoon Cercle tijdens het tussenseizoen zeven nieuwe spelers aantrok, leek het niet echt versterkt aan het seizoen te beginnen. Vooral vooraan mist groen-zwart slagvaardigheid, met zeven doelpunten in tien wedstrijden beschikt het over de slechtste aanval in eerste klasse. Het gebrek aan kwaliteiten frappeerde vooral in de laatste wedstrijden, het voetbal dat groen-zwart serveerde was abominabel. Lorenzo Staelens zat op de bank en keek ernaar. Achteraf zei hij op de persconferenties dat hij over de inzet van zijn team niet kon klagen.Lorenzo Staelens kreeg Cercle niet aan het voetballen en hij zou de hij spelers ook niet beter maken. Maar Staelens is niet de enige schuldige van de malaise. Hij werkte met het materiaal dat hij in handen kreeg. De trainer werd geraadpleegd bij de transfers, maar hij kende de financiële beperkingen van de vereniging. Cercle wil zich op dat vlak niet op glad ijs begeven. Toch moeten ook de mensen die de verantwoordelijkheid dragen over de gerealiseerde transfers voor de spiegel gaan staan. Te gemakkelijk worden trainers telkens weer opgeofferd. Vaak zijn ze het slachtoffer van fouten die ze zelf niet hebben gemaakt. Cercle Brugge zit in een overgangsfase en komt niet langer naar buiten als een eendrachtig blok. Wat al te vaak circuleerde de afgelopen dagen de naam van Glen De Boeck als nieuwe trainer. Die leek de laatste dagen wat al te nadrukkelijk rond de vereniging te fladderen. Niet iedereen kon zich in De Boeck vinden en heeft de manier waarop die Cercle medio 2009 verliet niet verteerd. Dat er nu voor Arnar Vidarsson wordt gekozen lijkt tegen de achtergrond van de geruchten rond De Boeck verrassend. Maar van de andere kant is het dat ook niet: het doorschuiven van een assistent is de goedkoopste oplossing en bij clubs als Anderlecht en KV Kortrijk is gebleken dat dit ook de juiste zet kan zijn. Vidarsson wordt geroemd omwille van zijn gedrevenheid, hij heeft persoonlijkheid en het heet dat hij zich ontpopte tot een bezielende trainer die ook leiding kan geven.De IJslander krijgt nu twee weken en met het oog op de belangrijkste thuiswedstrijd tegen Lierse de zaak op de rails te zetten. Daartoe werd Lorenzo Staelens niet meer in staat geacht. Het zal moeten blijken of dit een juiste analyse is.