Bij de FIFA-rangschikking zijn heel wat kanttekeningen te plaatsen. België wipt nu over vicewereldkampioen Argentinië, hoewel de troepen van Marc Wilmots sinds de publicatie van het vorige klassement (7 mei) niet meer in actie kwamen.

Dat komt omdat de FIFA voor de berekening van de coëfficiënt een complex systeem gebruikt waarin uitslagen over vier jaar meetellen. Daardoor wint België een aantal punten in vergelijking met vorige maand, terwijl Argentinië zijn puntenaantal behoudt.

In deze video worden de berekeningen van de FIFA duidelijk uitgelegd, en wordt dus ook de tweede plaats van de Belgische nationale ploeg verklaard.

Kijk hier naar de volledige video:

Bij de FIFA-rangschikking zijn heel wat kanttekeningen te plaatsen. België wipt nu over vicewereldkampioen Argentinië, hoewel de troepen van Marc Wilmots sinds de publicatie van het vorige klassement (7 mei) niet meer in actie kwamen.Dat komt omdat de FIFA voor de berekening van de coëfficiënt een complex systeem gebruikt waarin uitslagen over vier jaar meetellen. Daardoor wint België een aantal punten in vergelijking met vorige maand, terwijl Argentinië zijn puntenaantal behoudt.In deze video worden de berekeningen van de FIFA duidelijk uitgelegd, en wordt dus ook de tweede plaats van de Belgische nationale ploeg verklaard.Kijk hier naar de volledige video: