De Nederlander Henk Theunissen (41) volgt Dirk Schoofs op als teammanager van Beerschot. Schoofs wordt op het Kiel sportief directeur.

De Zuid-Limburger Theunissen was een begenadigd voetballer. Op de website van VV Heidebloem spreekt men over 'de doelpuntenmachine'.

"Als centrumspits werd ik topschutter in het amateurvoetbal. Vooral met het hoofd kon ik gevaar scheppen. Alleen technisch was ik niet zo onderlegd. Daarom heb ik als speler nooit de stap gezet naar het profvoetbal. Ik speelde ook nog een half jaar in België, bij Maasmechelen."

Theunissen combineerde het voetbal met verschillende jobs. "Ik was onder meer verkoper en gedurende vijf jaar teamleider en manager van een bedrijf dat voedingssupplementen produceerde."

Avontuur in Cyprus

Na zijn voetbalcarrière ging hij aan de slag als pr-man bij Sportvas, een bedrijf voor videoanalysesystemen, en werd hij hoofdtrainer bij VV Heidebloem.

"Daar leerde ik Ton Caanen kennen, naar wie het stadion van Heidebloem werd genoemd. Caanen werd coach bij Maccabi Tel Aviv, Sjachtar Donetsk en nadien bij het Maltese La Valletta. Daar bouwde hij een hele technische staf met allemaal Nederlanders uit. Ik werd jeugdcoördinator. Nadien volgde ik Ton naar Larnaca op Cyprus. Op het einde van vorig seizoen ben ik er opgestapt. Men was er uitgekeken op de Nederlanders."

Teammanager die analyses maakt

In Larnaca werkte Henk Theunissen samen met Nol Hornix, de huidige conditietrainer van Beerschot. "In geen tijd was mijn contract getekend." De functie van teammanager wordt bij elke club anders ingevuld. "Een teammanager is gewoonlijk iemand die de facilitaire zaken in verband met het eerste elftal regelt en die de directie bijstaat."

"Bij Beerschot zal ik ook de technische staf adviseren, analyses maken van de tegenstanders en die ook scouten. Er werd wel duidelijk overeengekomen dat ik op elke wedstrijd van Beerschot aanwezig zal zijn. De ervaring die ik als videoanalist heb opgedaan, kan ik gebruiken om onze matchen te ontleden." (EM)

De Nederlander Henk Theunissen (41) volgt Dirk Schoofs op als teammanager van Beerschot. Schoofs wordt op het Kiel sportief directeur. De Zuid-Limburger Theunissen was een begenadigd voetballer. Op de website van VV Heidebloem spreekt men over 'de doelpuntenmachine'. "Als centrumspits werd ik topschutter in het amateurvoetbal. Vooral met het hoofd kon ik gevaar scheppen. Alleen technisch was ik niet zo onderlegd. Daarom heb ik als speler nooit de stap gezet naar het profvoetbal. Ik speelde ook nog een half jaar in België, bij Maasmechelen." Theunissen combineerde het voetbal met verschillende jobs. "Ik was onder meer verkoper en gedurende vijf jaar teamleider en manager van een bedrijf dat voedingssupplementen produceerde."Avontuur in CyprusNa zijn voetbalcarrière ging hij aan de slag als pr-man bij Sportvas, een bedrijf voor videoanalysesystemen, en werd hij hoofdtrainer bij VV Heidebloem. "Daar leerde ik Ton Caanen kennen, naar wie het stadion van Heidebloem werd genoemd. Caanen werd coach bij Maccabi Tel Aviv, Sjachtar Donetsk en nadien bij het Maltese La Valletta. Daar bouwde hij een hele technische staf met allemaal Nederlanders uit. Ik werd jeugdcoördinator. Nadien volgde ik Ton naar Larnaca op Cyprus. Op het einde van vorig seizoen ben ik er opgestapt. Men was er uitgekeken op de Nederlanders."Teammanager die analyses maaktIn Larnaca werkte Henk Theunissen samen met Nol Hornix, de huidige conditietrainer van Beerschot. "In geen tijd was mijn contract getekend." De functie van teammanager wordt bij elke club anders ingevuld. "Een teammanager is gewoonlijk iemand die de facilitaire zaken in verband met het eerste elftal regelt en die de directie bijstaat." "Bij Beerschot zal ik ook de technische staf adviseren, analyses maken van de tegenstanders en die ook scouten. Er werd wel duidelijk overeengekomen dat ik op elke wedstrijd van Beerschot aanwezig zal zijn. De ervaring die ik als videoanalist heb opgedaan, kan ik gebruiken om onze matchen te ontleden." (EM)