Dat duel zullen ze dus hoogstwaarschijnlijk missen, maar Club uit wel zijn twijfels bij het resultaat van de testen, die door de UEFA uitgevoerd worden, volgens het protocol van de Europese Voetbalconfederatie.

'Beiden hebben geen symptomen en bleken in het verleden bij de UEFA-testing vals positief', klinkt het in de mededeling van Club. 'Simon en Charles testten afgelopen vrijdag/zaterdag ook nog negatief bij testen van de Pro League. Daarom zal er woensdagmiddag een nieuwe test worden afgenomen door hetzelfde UEFA-labo.'

Vorige week kon Club Brugge in de heenwedstrijd in de Oekraïense hoofdstad niet rekenen op Matej Mitrovic, Stefano Denswil, en sterkhouders Mats Rits, Noa Lang en Hans Vanaken. Zij legden in de aanloop naar het duel een positieve test af, net als de volledige trainersstaf. In Kiev werd Philippe Clement op de bank dan ook vervangen door Rik De Mil, de coach van de Brugse beloftenploeg. Ondanks de vele afwezigheden dwong Club Brugge toch een 1-1 gelijkspel af, gezien het uitdoelpunt een uitstekend resultaat in Europa. De terugwedstrijd is voor donderdagavond in Brugge (21u).

Dat duel zullen ze dus hoogstwaarschijnlijk missen, maar Club uit wel zijn twijfels bij het resultaat van de testen, die door de UEFA uitgevoerd worden, volgens het protocol van de Europese Voetbalconfederatie. 'Beiden hebben geen symptomen en bleken in het verleden bij de UEFA-testing vals positief', klinkt het in de mededeling van Club. 'Simon en Charles testten afgelopen vrijdag/zaterdag ook nog negatief bij testen van de Pro League. Daarom zal er woensdagmiddag een nieuwe test worden afgenomen door hetzelfde UEFA-labo.'Vorige week kon Club Brugge in de heenwedstrijd in de Oekraïense hoofdstad niet rekenen op Matej Mitrovic, Stefano Denswil, en sterkhouders Mats Rits, Noa Lang en Hans Vanaken. Zij legden in de aanloop naar het duel een positieve test af, net als de volledige trainersstaf. In Kiev werd Philippe Clement op de bank dan ook vervangen door Rik De Mil, de coach van de Brugse beloftenploeg. Ondanks de vele afwezigheden dwong Club Brugge toch een 1-1 gelijkspel af, gezien het uitdoelpunt een uitstekend resultaat in Europa. De terugwedstrijd is voor donderdagavond in Brugge (21u).