Met zijn transfer naar Bergen is Nyoni Vusumuzi al aan zijn derde Belgische club toe. Nyoni, de Zimbabwaan, was totaal verrast toen zijn makelaar hem belde met de vraag of hij een contract van 3,5 jaar bij Bergen zag zitten. Nyoni: "Ik dacht echt het seizoen vol te maken met Beerschot, ik had al mijn visum klaar voor hun stage in Turkije. En nu zit ik bij Bergen..."

Na Cercle, dat hem weghaalde bij de Blackburn Rovers, en Beerschot is Nyoni aan zijn derde Belgische club toe. Nog in januari ontmoet hij trouwens zijn vorige club. Bij deze wil hij direct iets rechtzetten. Achterstallige lonen hadden geen invloed op de prestaties van de mannen van het Kiel, zegt hij. Nyoni: "Je zou dat als excuus kunnen gebruiken, maar dat mogen we niet. Wij konden niet winnen, dat is alles. Al de rest zijn verhalen."

In alle rust integreren, dat is de boodschap die Enzo Scifo hem meegaf. Nu Zola richting Angola verkast, wil Scifo iets anders gaan spelen, met twee spitsen. Nyoni kan dan een rol links op de flank krijgen. Niet als verdediger wellicht, maar op het middenveld. "Mijn favoriete plaats."

Veel sprak hij nog niet met de trainer, ook vanwege het taalverschil. Scifo praat een weinig Engels, Nyoni stak slechts een paar woorden Frans op bij Auxerre, zijn eerste club in Europa.

"Ik herken die nu weer, door ze veel te horen zal ik snel wel beter de taal verstaan. Scifo zei alleen: probeer je thuis te voelen." De Bergense fans wil de international uit Zimbabwe wel waarschuwen: "Ik ben niet de vervanger van Zola. Hij is een heel ander type."

Met zijn transfer naar Bergen is Nyoni Vusumuzi al aan zijn derde Belgische club toe. Nyoni, de Zimbabwaan, was totaal verrast toen zijn makelaar hem belde met de vraag of hij een contract van 3,5 jaar bij Bergen zag zitten. Nyoni: "Ik dacht echt het seizoen vol te maken met Beerschot, ik had al mijn visum klaar voor hun stage in Turkije. En nu zit ik bij Bergen..."Na Cercle, dat hem weghaalde bij de Blackburn Rovers, en Beerschot is Nyoni aan zijn derde Belgische club toe. Nog in januari ontmoet hij trouwens zijn vorige club. Bij deze wil hij direct iets rechtzetten. Achterstallige lonen hadden geen invloed op de prestaties van de mannen van het Kiel, zegt hij. Nyoni: "Je zou dat als excuus kunnen gebruiken, maar dat mogen we niet. Wij konden niet winnen, dat is alles. Al de rest zijn verhalen."In alle rust integreren, dat is de boodschap die Enzo Scifo hem meegaf. Nu Zola richting Angola verkast, wil Scifo iets anders gaan spelen, met twee spitsen. Nyoni kan dan een rol links op de flank krijgen. Niet als verdediger wellicht, maar op het middenveld. "Mijn favoriete plaats." Veel sprak hij nog niet met de trainer, ook vanwege het taalverschil. Scifo praat een weinig Engels, Nyoni stak slechts een paar woorden Frans op bij Auxerre, zijn eerste club in Europa. "Ik herken die nu weer, door ze veel te horen zal ik snel wel beter de taal verstaan. Scifo zei alleen: probeer je thuis te voelen." De Bergense fans wil de international uit Zimbabwe wel waarschuwen: "Ik ben niet de vervanger van Zola. Hij is een heel ander type."