Scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen antwoordt in Sport/Voetbalmagazine: "Hij is zeker een van de besten, dat zag je aan het aantal aanduidingen in play-off 1, maar dat geldt ook voor Delferière, Gumienny, Boucaut, Van De Velde, Wouters... De vraag is welke criteria de spelers hier hanteerden om uit te maken wie de beste is. De populairste is hij zeker, vanwege zijn gemoedelijke aanpak, de vaderfiguur op het veld."

Maar dat niet Nzolo, maar Serge Gumienny zondag de topper in Brussel floot, zegt ook iets. Dé match van het jaar was in handen van de échte nummer één? Jeurissen: "Dat ziet u goed. Wij maken deze week de eindbalans van de competitie wat betreft arbitrage. Intern maken we dan ons klassement, op basis van de punten die een scheidsrechter tijdens het jaar krijgt. Die lijst maken we in september over aan de FIFA en de UEFA. We hebben een aantal zeer goeie scheidsrechters, maar Serge steekt er vanwege zijn Europese ervaring toch bovenuit. Daarom hebben we hem vóór zondag wat in de luwte gehouden, omdat we konden vermoeden dat die laatste match beslissend kon worden."

"Wat ik heel vreemd vind", constateert Jeurissen, "is dat Serge in dat klassement dat de spelers opmaken, zelden of nooit in de top zit. Ik denk dat dit te maken heeft met zijn zeer strikte houding tegenover de spelers. Serge heeft een zeer persoonlijke stijl, wit of zwart. Wellicht houden spelers meer van de gemoedelijke aanpak van Nzolo."

Scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen antwoordt in Sport/Voetbalmagazine: "Hij is zeker een van de besten, dat zag je aan het aantal aanduidingen in play-off 1, maar dat geldt ook voor Delferière, Gumienny, Boucaut, Van De Velde, Wouters... De vraag is welke criteria de spelers hier hanteerden om uit te maken wie de beste is. De populairste is hij zeker, vanwege zijn gemoedelijke aanpak, de vaderfiguur op het veld."Maar dat niet Nzolo, maar Serge Gumienny zondag de topper in Brussel floot, zegt ook iets. Dé match van het jaar was in handen van de échte nummer één? Jeurissen: "Dat ziet u goed. Wij maken deze week de eindbalans van de competitie wat betreft arbitrage. Intern maken we dan ons klassement, op basis van de punten die een scheidsrechter tijdens het jaar krijgt. Die lijst maken we in september over aan de FIFA en de UEFA. We hebben een aantal zeer goeie scheidsrechters, maar Serge steekt er vanwege zijn Europese ervaring toch bovenuit. Daarom hebben we hem vóór zondag wat in de luwte gehouden, omdat we konden vermoeden dat die laatste match beslissend kon worden.""Wat ik heel vreemd vind", constateert Jeurissen, "is dat Serge in dat klassement dat de spelers opmaken, zelden of nooit in de top zit. Ik denk dat dit te maken heeft met zijn zeer strikte houding tegenover de spelers. Serge heeft een zeer persoonlijke stijl, wit of zwart. Wellicht houden spelers meer van de gemoedelijke aanpak van Nzolo."