O'Loughlin en Yannick Ferrera waren bij STVV een succesvol duo. Sinds ze gescheiden zijn, maken ze beiden een moeilijke tijd door. Van O'Loughlin is al geschreven dat hij de talenkennis en de sterke hand van Ferrera mist.

"We waren sterk samen, maar het is normaal dat er een tijd komt dat onze wegen scheiden", vertelt de Ier in Sport/Voetbalmagazine. "Ik was voorheen al hoofdcoach geweest, ik legde beide opties naast elkaar en voelde dat dit voor mij de juiste was. Samen vormden we een uitstekende staf en nu zijn we individueel onze weg aan het vinden."

"Wat de communicatie betreft: er zijn verschillende manieren om te communiceren. Ik ben er zeker van dat jij met je vrouw ook niet altijd praat of belt, maar ook dikwijls via sms communiceert. Onze communicatie is modern. Edward Still, de nieuwe analist, spreekt vloeiend Frans en Engels en is in staat daarbij te helpen. We vonden onze weg als team en ik denk dat we nu op een positieve manier evolueren."

"Uiteraard ben ik ook een andere persoonlijkheid dan Yannick. Ik groeide op in een ander land, voetbalde en coachte in verschillende landen en heb mijn manier om dingen te doen. Een gemakkelijke ben ik niet. Maar ik ben ook niet iemand die vanaf de eerste dagen van alles begint te eisen van zijn spelers. Er was een overgangsperiode, psychologisch was het voor iedereen een verandering. Maar nu is dat geen item meer."

Ze waren boezemvrienden, gingen bij elkaar thuis en zelfs samen naar de bioscoop, maar nu zouden ze elkaars bloed kunnen drinken. Klopt het dat O'Loughlin het niet pikt dat Ferrera zwoor dat hij bij STVV zou blijven en 's anderendaags naar Standard vertrok én dat hij STVV bovendien achterliet zonder videoanalist?

"Neen", weerlegt de nieuwe T1 van Sint-Truiden. "Dat zijn speculaties en mediageruchten en ik kan je verzekeren dat die fout zijn. Ik zat zonder analist en dat was moeilijk, maar daar heeft het niks mee te maken. Maar ik zal onze persoonlijke relatie niet in de media bediscussiëren en hij evenmin. De voorbije dagen was er trouwens al sms-verkeer tussen ons. We zijn momenteel gewoon ongelooflijk druk bezig, hij in Luik en ik in Sint-Truiden. Beiden zijn we bezeten van voetbal en beiden bevinden we ons in een hogedruksituatie. Er was nog geen tijd om samen iets te doen."

Lees de volledige vijf vragen aan Chris O'Loughlin in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 28 oktober.

O'Loughlin en Yannick Ferrera waren bij STVV een succesvol duo. Sinds ze gescheiden zijn, maken ze beiden een moeilijke tijd door. Van O'Loughlin is al geschreven dat hij de talenkennis en de sterke hand van Ferrera mist."We waren sterk samen, maar het is normaal dat er een tijd komt dat onze wegen scheiden", vertelt de Ier in Sport/Voetbalmagazine. "Ik was voorheen al hoofdcoach geweest, ik legde beide opties naast elkaar en voelde dat dit voor mij de juiste was. Samen vormden we een uitstekende staf en nu zijn we individueel onze weg aan het vinden." "Wat de communicatie betreft: er zijn verschillende manieren om te communiceren. Ik ben er zeker van dat jij met je vrouw ook niet altijd praat of belt, maar ook dikwijls via sms communiceert. Onze communicatie is modern. Edward Still, de nieuwe analist, spreekt vloeiend Frans en Engels en is in staat daarbij te helpen. We vonden onze weg als team en ik denk dat we nu op een positieve manier evolueren." "Uiteraard ben ik ook een andere persoonlijkheid dan Yannick. Ik groeide op in een ander land, voetbalde en coachte in verschillende landen en heb mijn manier om dingen te doen. Een gemakkelijke ben ik niet. Maar ik ben ook niet iemand die vanaf de eerste dagen van alles begint te eisen van zijn spelers. Er was een overgangsperiode, psychologisch was het voor iedereen een verandering. Maar nu is dat geen item meer."Ze waren boezemvrienden, gingen bij elkaar thuis en zelfs samen naar de bioscoop, maar nu zouden ze elkaars bloed kunnen drinken. Klopt het dat O'Loughlin het niet pikt dat Ferrera zwoor dat hij bij STVV zou blijven en 's anderendaags naar Standard vertrok én dat hij STVV bovendien achterliet zonder videoanalist?"Neen", weerlegt de nieuwe T1 van Sint-Truiden. "Dat zijn speculaties en mediageruchten en ik kan je verzekeren dat die fout zijn. Ik zat zonder analist en dat was moeilijk, maar daar heeft het niks mee te maken. Maar ik zal onze persoonlijke relatie niet in de media bediscussiëren en hij evenmin. De voorbije dagen was er trouwens al sms-verkeer tussen ons. We zijn momenteel gewoon ongelooflijk druk bezig, hij in Luik en ik in Sint-Truiden. Beiden zijn we bezeten van voetbal en beiden bevinden we ons in een hogedruksituatie. Er was nog geen tijd om samen iets te doen."Lees de volledige vijf vragen aan Chris O'Loughlin in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 28 oktober.