De 21-jarige Sambi Lokonga maakte op 22 december 2017 zijn debuut voor Anderlecht tegen Eupen. Een zware knieblessure remde zijn ontwikkeling af in 2018-2019, maar onder Franky Vercauteren leefde de jongere broer van Paul-José Mpoku een seizoen later weer op. Vorige voetbaljaargang schopte hij het zelfs tot aanvoerder door de langdurige blessure van doelman Hendrik Van Crombrugge.

In totaal kwam de jongeling tot 78 optredens in Anderlechtse loondienst, waarin hij goed was voor drie doelpunten en zeven assists. In maart werd hij nog opgeroepen door bondscoach Roberto Martinez voor de drie kwalificatiewedstrijden van de Rode Duivels met het oog op het WK 2022 in Qatar, waarin hij evenwel niet in actie kwam. Voor het afgelopen EK maakte hij deel uit van de lijst met reservespelers.

Volgens verschillende media zou Anderlecht 21 miljoen euro ontvangen van Arsenal, bonussen inbegrepen. Sambi Lokonga ontpopt zich zo tot vierde duurste uitgaande Belgische transfer uit de Jupiler Pro League na Jérémy Doku (voor 26 miljoen euro van Anderlecht naar Rennes), Youri Tielemans (voor 25 miljoen euro van Anderlecht naar Monaco) en Marouane Fellaini (voor 21,7 miljoen euro van Standard naar Everton).

De 21-jarige Sambi Lokonga maakte op 22 december 2017 zijn debuut voor Anderlecht tegen Eupen. Een zware knieblessure remde zijn ontwikkeling af in 2018-2019, maar onder Franky Vercauteren leefde de jongere broer van Paul-José Mpoku een seizoen later weer op. Vorige voetbaljaargang schopte hij het zelfs tot aanvoerder door de langdurige blessure van doelman Hendrik Van Crombrugge. In totaal kwam de jongeling tot 78 optredens in Anderlechtse loondienst, waarin hij goed was voor drie doelpunten en zeven assists. In maart werd hij nog opgeroepen door bondscoach Roberto Martinez voor de drie kwalificatiewedstrijden van de Rode Duivels met het oog op het WK 2022 in Qatar, waarin hij evenwel niet in actie kwam. Voor het afgelopen EK maakte hij deel uit van de lijst met reservespelers. Volgens verschillende media zou Anderlecht 21 miljoen euro ontvangen van Arsenal, bonussen inbegrepen. Sambi Lokonga ontpopt zich zo tot vierde duurste uitgaande Belgische transfer uit de Jupiler Pro League na Jérémy Doku (voor 26 miljoen euro van Anderlecht naar Rennes), Youri Tielemans (voor 25 miljoen euro van Anderlecht naar Monaco) en Marouane Fellaini (voor 21,7 miljoen euro van Standard naar Everton).