Officieel is Decuyper geen bestuurder bij Antwerp

© BELGA

Na zijn machtsovername op de Bosuil liet Patrick Decuyper nog niks publiceren in het Staatsblad.

Patrick Decuyper maakt geen haast met het officialiseren van de nieuwe machtsverhoudingen op de Bosuil. Sinds hij Antwerp overnam, beslist de Oost-Vlaamse zakenman zowat alles bij de tweedeklasser. Verscheidene leden van het vorige bestuur verlieten de club. Maar van die hele ommezwaai is in het Staatsblad nog altijd niks terug te vinden. Dat ontdekte Sport/Voetbalmagazine. Nochtans heeft Decuyper de club al meerdere maanden in handen. Begin mei bemachtigde hij een nieuwe licentie voor Antwerp. Wat later verwierf hij bijna alle aandelen van de nv die de club bestuurt.

Zelf verbaasd

Volgens insiders tekenden verscheidene oud-bestuurders documenten rond hun ontslag. Maar zolang de nieuwe situatie niet gepubliceerd is in het Staatsblad, weten derden in principe niet dat er wijzigingen zijn op het bestuursniveau. Zolang kan Decuyper zich tegenover zulke derden eigenlijk ook niet presenteren als bestuurder van Antwerp.

Tegenover Sport/Voetbalmagazine wil Decuyper niet persoonlijk reageren op dit nieuws. Thomas Slembrouck, de persverantwoordelijke van Antwerp, doet dat wel. ‘Patrick is hier zelf wat verbaasd over’, zegt Slembrouck. ‘Ik stond erbij toen hij zijn advocaat probeerde te bellen om te vragen waarom dit nog niet in orde is, maar die nam zijn telefoon niet op. Waarschijnlijk is dit gewoon een kwestie van tijd.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content