Dirk Schoofs, directeur voetbalzaken bij Beerschot AC, geeft in Sport/Voetbalmagazine toelichting bij de zeven inkomende transfers op het Kiel.
1.Maxime Chanot (23), Fra, centrale verdediger

Komt van: WS Woluwe

Ervaring: Geen op het hoogste niveau.

Schoofs: "De rechtsvoetige Chanot kan in het centrum zowel links als rechts spelen en desnoods als rechtsachter. Hij is fysiek sterk, kopbalsterk en redelijk snel."

Contract: Tekende als vrije speler een contract tot 2015.

2.Maël Lépicier (26), Con/Fra, centrale verdediger

Komt van: Bergen

Ervaring: Hij kwam vorig en dit seizoen tijdens 43 competitiematchen van Bergen in actie (4 goals). Hij verzamelde al zes caps bij Congo-Brazzaville.

Schoofs: "Maël is linksvoetig. Hij heeft een goed positiespel en is kopbalsterk en communicatief."

Contract: Werd geruild voor Nyoni plus een geldsom. Kreeg een contract tot 2016.

3.Kennedy Nwanganga (22), Nig, spits

Komt van: RC Genk

Ervaring: Bij Genk deed hij vanaf 2011 in 42 competitiematchen mee (3 goals). Hij speelde niet meer sinds 4 oktober.

Schoofs: "We waren op zoek naar scorend vermogen en jongens die onze competitie kennen. Kennedy kan voor balvastheid zorgen en in de hoeken duiken."

Contract: Geleend tot eind dit seizoen.

4.Marvin Ogunjimi (25), Bel/Nig, spits

Komt van: Standard

Ervaring: Deed in vijfenhalf seizoen bij Genk mee in 101 competitiematchen (30 goals). Vorig jaar speelde hij amper. Hij heeft zeven caps (4 goals) bij de Rode Duivels.

Schoofs: "We wilden twee spitsen die elkaar kennen en complementair zijn. Dat is het geval bij Ogunjimi en Kennedy. Marvin kan voor snelheid zorgen."

Contract: Geleend tot eind dit seizoen, met aankoopoptie.

5.Benito Raman (18), Bel, spits

Komt van: AA Gent

Ervaring: Sprokkelde dit en vorig seizoen in de competitie 205 speelminuten bij Gent (0 goals), de laatste op 24 november.

Schoofs: "Ook Raman is snel. Hij heeft een goede dribbel en scorend vermogen, hij is sterk in de een-tegen-eenactie en kan ook zonder bal voor diepgang zorgen."

Contract: Geleend tot eind dit seizoen.

6.Joey Suk (23), Ned, box-to-boxspeler

Komt van: Go Ahead Eagles (Ned)

Ervaring: Geen op het hoogste niveau.

Schoofs: "Suk heeft een goede timing qua loopacties en scoort vlot."

Contract: Werd gekocht. Kreeg een contract tot 2016.

7.Thibaut Van Acker (21), Bel, controlerende middenvelder

Komt van: Club Brugge

Ervaring: Verzamelde sinds 2010 in de competitie 1812 minuten bij Club (0 goals). Zijn laatste match met Club dateert van 6 december.

Schoofs: "Van Acker heeft goede voeten. Hij is ook wendbaar, zit goed in het duel en kan zich vastbijten in een tegenstander."

Contract: Geleend tot eind dit seizoen, met aankoopoptie.

(KDR)

Dirk Schoofs, directeur voetbalzaken bij Beerschot AC, geeft in Sport/Voetbalmagazine toelichting bij de zeven inkomende transfers op het Kiel. 1.Maxime Chanot (23), Fra, centrale verdediger Komt van: WS WoluweErvaring: Geen op het hoogste niveau.Schoofs: "De rechtsvoetige Chanot kan in het centrum zowel links als rechts spelen en desnoods als rechtsachter. Hij is fysiek sterk, kopbalsterk en redelijk snel."Contract: Tekende als vrije speler een contract tot 2015. 2.Maël Lépicier (26), Con/Fra, centrale verdediger Komt van: BergenErvaring: Hij kwam vorig en dit seizoen tijdens 43 competitiematchen van Bergen in actie (4 goals). Hij verzamelde al zes caps bij Congo-Brazzaville.Schoofs: "Maël is linksvoetig. Hij heeft een goed positiespel en is kopbalsterk en communicatief."Contract: Werd geruild voor Nyoni plus een geldsom. Kreeg een contract tot 2016.3.Kennedy Nwanganga (22), Nig, spits Komt van: RC GenkErvaring: Bij Genk deed hij vanaf 2011 in 42 competitiematchen mee (3 goals). Hij speelde niet meer sinds 4 oktober.Schoofs: "We waren op zoek naar scorend vermogen en jongens die onze competitie kennen. Kennedy kan voor balvastheid zorgen en in de hoeken duiken." Contract: Geleend tot eind dit seizoen.4.Marvin Ogunjimi (25), Bel/Nig, spits Komt van: StandardErvaring: Deed in vijfenhalf seizoen bij Genk mee in 101 competitiematchen (30 goals). Vorig jaar speelde hij amper. Hij heeft zeven caps (4 goals) bij de Rode Duivels.Schoofs: "We wilden twee spitsen die elkaar kennen en complementair zijn. Dat is het geval bij Ogunjimi en Kennedy. Marvin kan voor snelheid zorgen."Contract: Geleend tot eind dit seizoen, met aankoopoptie.5.Benito Raman (18), Bel, spits Komt van: AA GentErvaring: Sprokkelde dit en vorig seizoen in de competitie 205 speelminuten bij Gent (0 goals), de laatste op 24 november.Schoofs: "Ook Raman is snel. Hij heeft een goede dribbel en scorend vermogen, hij is sterk in de een-tegen-eenactie en kan ook zonder bal voor diepgang zorgen."Contract: Geleend tot eind dit seizoen.6.Joey Suk (23), Ned, box-to-boxspeler Komt van: Go Ahead Eagles (Ned)Ervaring: Geen op het hoogste niveau. Schoofs: "Suk heeft een goede timing qua loopacties en scoort vlot."Contract: Werd gekocht. Kreeg een contract tot 2016.7.Thibaut Van Acker (21), Bel, controlerende middenvelder Komt van: Club BruggeErvaring: Verzamelde sinds 2010 in de competitie 1812 minuten bij Club (0 goals). Zijn laatste match met Club dateert van 6 december.Schoofs: "Van Acker heeft goede voeten. Hij is ook wendbaar, zit goed in het duel en kan zich vastbijten in een tegenstander."Contract: Geleend tot eind dit seizoen, met aankoopoptie.(KDR)