Waarom heeft Marvin Ogunjimi het niet waargemaakt bij Standard? De spits blikt in Sport/Voetbalmagazine nog eens terug. Een fragment. S/VM: Wat is er verkeerd gelopen bij Standard? Is je mislukking enkel te wijten aan je schildklierziekte?

"Er zijn zaken die niemand weet en die beter niet geweten zijn. Maar het klopt dat ik eerst niet in vorm was, later ziek en geblesseerd, en dat ik pas begin december opnieuw inzetbaar was. Ik neem Mircea Rednic niets kwalijk: hij had al een ploeg op de rails gezet, ik kwam pas later, en in aanvallend opzicht ging het toen goed."

"Imoh Ezekiel kan je niet naast de ploeg zetten, die is te goed. Voor mij is hij de meest complete spits in België na Dieumerci Mbokani."

S/VM: Wanneer heb jij gehoord dat je niet meer paste in de plannen van Standard?

"Kort voor de match tegen Beerschot. Toen riep Jean-François de Sartme na de training om te zeggen dat ik niet geselecteerd was en dat hij niet meer op me rekende. Toen ik vroeg waarom, zei hij dat het een beslissing van de trainer betrof, maar een week later lees ik dat hij zegt dat ik niet de geschikte ingesteldheid toonde op training. Dat had hij me toch zelf kunnen zeggen?"

"Eerder had hij al opgemerkt dat ik me niet gretig toonde op training. Dat snapte ik niet. Als je een schildklierprobleem hebt, ben je moe en kan je niets doen. Ik hoor ook dat alleen geld me motiveert. Ik had alles voor Standard willen geven, maar ik verkeerde daartoe niet in de mogelijkheid. Nu gaan andere clubs op basis van de verklaringen van De Sart denken dat ik geen goeie mentaliteit heb."

S/VM: Heeft Standard je optimaal begeleid om je terug op niveau te brengen?

"Daar wil ik liever niet over praten."

S/VM: Had je achteraf bekeken wel voor Standard moeten kiezen?

"Absoluut, het blijft een gerenommeerde club, ik heb hier ook veel vrienden gemaakt, en ik was graag langer gebleven. Maar ik was fysiek niet in orde."

S/VM: Wat mogen we van jou de komende maanden verwachten?

"De problemen rond mijn ziekte zijn helemaal opgelost. Ik mis alleen matchritme." (SVV)

Waarom heeft Marvin Ogunjimi het niet waargemaakt bij Standard? De spits blikt in Sport/Voetbalmagazine nog eens terug. Een fragment. S/VM: Wat is er verkeerd gelopen bij Standard? Is je mislukking enkel te wijten aan je schildklierziekte?"Er zijn zaken die niemand weet en die beter niet geweten zijn. Maar het klopt dat ik eerst niet in vorm was, later ziek en geblesseerd, en dat ik pas begin december opnieuw inzetbaar was. Ik neem Mircea Rednic niets kwalijk: hij had al een ploeg op de rails gezet, ik kwam pas later, en in aanvallend opzicht ging het toen goed." "Imoh Ezekiel kan je niet naast de ploeg zetten, die is te goed. Voor mij is hij de meest complete spits in België na Dieumerci Mbokani."S/VM: Wanneer heb jij gehoord dat je niet meer paste in de plannen van Standard?"Kort voor de match tegen Beerschot. Toen riep Jean-François de Sartme na de training om te zeggen dat ik niet geselecteerd was en dat hij niet meer op me rekende. Toen ik vroeg waarom, zei hij dat het een beslissing van de trainer betrof, maar een week later lees ik dat hij zegt dat ik niet de geschikte ingesteldheid toonde op training. Dat had hij me toch zelf kunnen zeggen?" "Eerder had hij al opgemerkt dat ik me niet gretig toonde op training. Dat snapte ik niet. Als je een schildklierprobleem hebt, ben je moe en kan je niets doen. Ik hoor ook dat alleen geld me motiveert. Ik had alles voor Standard willen geven, maar ik verkeerde daartoe niet in de mogelijkheid. Nu gaan andere clubs op basis van de verklaringen van De Sart denken dat ik geen goeie mentaliteit heb."S/VM: Heeft Standard je optimaal begeleid om je terug op niveau te brengen?"Daar wil ik liever niet over praten."S/VM: Had je achteraf bekeken wel voor Standard moeten kiezen?"Absoluut, het blijft een gerenommeerde club, ik heb hier ook veel vrienden gemaakt, en ik was graag langer gebleven. Maar ik was fysiek niet in orde." S/VM: Wat mogen we van jou de komende maanden verwachten?"De problemen rond mijn ziekte zijn helemaal opgelost. Ik mis alleen matchritme." (SVV)