Ogunjimi: ‘Vercauteren is beste trainer die ik ooit had’

© Belga

Marvin Ogunjimi trok (nog) vroeger dan verwacht van Genk naar Mallorca. In Sport/Voetbalmagazine gaf hij vlak voor zijn vertrek nog een afscheidsinterview.

Marvin Ogunjimi trok (nog) vroeger dan verwacht van Genk naar Mallorca. Vanaf januari is hij er ook speelgerechtigd. In Sport/Voetbalmagazine gaf hij vlak voor zijn vertrek nog een afscheidsinterview.
Ogunjimi treedt zijn avontuur in Palma de Mallorca boordevol zonnige verwachtingen tegemoet. “Ik ben enorm blij. De Primera División staat enkele trapjes hoger dan de Jupiler Pro League. Deze transfer is de bevestiging van de ontwikkeling die ik maakte als voetballer”, zegt hij aan Sport/Voetbalmagazine.

De Rode Duivel blikt ook terug op de voorbije zeven jaar in Genkse loondienst: “De bekerfinale was op individueel vlak heel mooi, omdat ik toen twee keer scoorde, maar de titel van vorig seizoen zal mij bijblijven als het mooiste moment.”

“Ik herinner mij nog goed de voorafgaande besprekingen over de premies. Van de club mochten we kiezen. Ofwel spraken we een grote som af voor de eerste plaats en zouden we niks krijgen als we tweede of derde werden, ofwel gingen we voor een iets lager bedrag bij de titel maar ook nog premies bij de lagere plaatsen. We overlegden met de groep en kozen de eerste optie: alles of niks. Het zei iets over onze drang.”

“Elk aspect was vorig seizoen perfect: de fantastische groep, de teamspirit en Frank Vercauteren, een supertrainer.

“Vercauteren is de beste trainer die ik ooit had. Hij maakte een international van mij. Vercauteren had spelers in wie hij veel energie pompte, ik was daar een van. Hij en Hans Visser (assistent-trainer, nvdr) veranderden me helemaal.”

“Vroeger kwam ik alleen maar naar de bal toe en verdedigers hebben niks liever dan een spits die enkel dat doet. Ze ondervinden veel meer last met aanvallers die in hun rug duiken. Vercauteren en Visser zeiden me dat ik snel genoeg was om diep te lopen. Zo scoorde ik vorig seizoen vaak. En toch kom ik nog altijd te vaak in de bal.” (KDR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content