Marvin Ogunjimi zegt in Sport/Voetbalmagazine dat het hem niet deert om na amper acht maanden weer in België aan de slag te gaan. Integendeel, zo beweert hij: "Hier kent men mij en mijn kwaliteiten. Na een moeilijk jaar in Spanje verkoos ik een plek waar ik weinig aanpassingsproblemen zou kennen."

"Er waren ook enkele ploegen die wel interesse toonden maar nog drie of vier weken wilden wachten. Welnu, ik wou niet opnieuw naar Majorca en opnieuw de confrontatie aangaan met de trainer. Ik heb aan mijn makelaars gevraagd om voorrang te geven aan Standard, waar ik bijna iedereen ken. De keuze was dus niet moeilijk."

Van zijn transfer naar Real Mallorca heeft hij geen spijt, zo gaat Ogunjimi verder. "Ik had twee jaar veel gescoord bij Genk. Was ik gebleven, dan had ik geen vooruitgang meer gemaakt. Ik koos voor Spanje omdat ik van die speelstijl hou. Voor lange ballen heb ik het nooit gehad. Jammer genoeg is coach Michael Laudrup vertrokken kort nadat ik getekend had en met zijn opvolger Joaquín Caparros heeft het nooit geklikt. Hij wou wél met de lange bal spelen..."

De reden voor de troebele relatie met Caparros lag in een discussie die beide heren hadden na een wedstrijd. "Tijdens de wedstrijd tegen Betis heb ik gereageerd op zijn manier van spelen", vertelt Ogunjimi in het magazine. "We stonden 1-0 voor maar we bleven maar lange ballen naar voren trappen. Aangezien mij dat echt niet ligt, heb ik gevraagd om meer over de grond te spelen. Toen zei hij dat hij niemand opstelt die niet wil voetballen zoals hij dat verlangt. Na die match kwam ik niet meer in zijn plannen voor. Hij heeft me aan de kant gegooid als een stuk vuil."

Weer Rode Duivel worden

Toch is er wel degelijk één zaak die de ex-spits van RC Genk nog dwars zit: dat hij door zijn uitstapje naar de Spaanse competitie (even) uit beeld verdween bij de Rode Duivels.

Ogunjimi: "Voor ik bij Mallorca tekende, vroeg Marc Wilmots me of ik zeker was dat ik naar Spanje wou gaan. Ik dacht dat een transfer naar de Primera División me zou helpen om mijn plaats in de nationale ploeg te behouden, maar aangezien ik zo weinig gespeeld heb, is het logisch dat ze ondertussen de voorkeur gaven aan andere spelers."

"Voor ik bij Standard tekende, heb ik opnieuw met Wilmots gesproken. Hij zei me dat ik een goeie keuze maakte en dat hij nog altijd op mij rekent. Uiteindelijk zoeken de Rode Duivels nog altijd een diepe spits, er is niemand die zich het voorbije jaar op die positie vast in de ploeg gespeeld heeft."

"Ik hoop dus terug te keren in de kern, niet als basisspeler, want je hebt ook Romelu Lukaku, Igor De Camargo, Kevin Mirallas of Jelle Vossen. Ik zou al tevreden zijn om weer bij de groep te komen, want ik heb er veel vrienden. Het is ook een uitdaging. Iedereen zegt dat we naar Brazilië moeten. We mogen niet mislukken deze keer. Het is mijn ultieme droom om het wereldkampioenschap te spelen in 2014. Met een leider als Vincent Kompany denk ik dat het moet lukken." (SVV)

Marvin Ogunjimi zegt in Sport/Voetbalmagazine dat het hem niet deert om na amper acht maanden weer in België aan de slag te gaan. Integendeel, zo beweert hij: "Hier kent men mij en mijn kwaliteiten. Na een moeilijk jaar in Spanje verkoos ik een plek waar ik weinig aanpassingsproblemen zou kennen." "Er waren ook enkele ploegen die wel interesse toonden maar nog drie of vier weken wilden wachten. Welnu, ik wou niet opnieuw naar Majorca en opnieuw de confrontatie aangaan met de trainer. Ik heb aan mijn makelaars gevraagd om voorrang te geven aan Standard, waar ik bijna iedereen ken. De keuze was dus niet moeilijk."Van zijn transfer naar Real Mallorca heeft hij geen spijt, zo gaat Ogunjimi verder. "Ik had twee jaar veel gescoord bij Genk. Was ik gebleven, dan had ik geen vooruitgang meer gemaakt. Ik koos voor Spanje omdat ik van die speelstijl hou. Voor lange ballen heb ik het nooit gehad. Jammer genoeg is coach Michael Laudrup vertrokken kort nadat ik getekend had en met zijn opvolger Joaquín Caparros heeft het nooit geklikt. Hij wou wél met de lange bal spelen..."De reden voor de troebele relatie met Caparros lag in een discussie die beide heren hadden na een wedstrijd. "Tijdens de wedstrijd tegen Betis heb ik gereageerd op zijn manier van spelen", vertelt Ogunjimi in het magazine. "We stonden 1-0 voor maar we bleven maar lange ballen naar voren trappen. Aangezien mij dat echt niet ligt, heb ik gevraagd om meer over de grond te spelen. Toen zei hij dat hij niemand opstelt die niet wil voetballen zoals hij dat verlangt. Na die match kwam ik niet meer in zijn plannen voor. Hij heeft me aan de kant gegooid als een stuk vuil."Weer Rode Duivel wordenToch is er wel degelijk één zaak die de ex-spits van RC Genk nog dwars zit: dat hij door zijn uitstapje naar de Spaanse competitie (even) uit beeld verdween bij de Rode Duivels. Ogunjimi: "Voor ik bij Mallorca tekende, vroeg Marc Wilmots me of ik zeker was dat ik naar Spanje wou gaan. Ik dacht dat een transfer naar de Primera División me zou helpen om mijn plaats in de nationale ploeg te behouden, maar aangezien ik zo weinig gespeeld heb, is het logisch dat ze ondertussen de voorkeur gaven aan andere spelers." "Voor ik bij Standard tekende, heb ik opnieuw met Wilmots gesproken. Hij zei me dat ik een goeie keuze maakte en dat hij nog altijd op mij rekent. Uiteindelijk zoeken de Rode Duivels nog altijd een diepe spits, er is niemand die zich het voorbije jaar op die positie vast in de ploeg gespeeld heeft." "Ik hoop dus terug te keren in de kern, niet als basisspeler, want je hebt ook Romelu Lukaku, Igor De Camargo, Kevin Mirallas of Jelle Vossen. Ik zou al tevreden zijn om weer bij de groep te komen, want ik heb er veel vrienden. Het is ook een uitdaging. Iedereen zegt dat we naar Brazilië moeten. We mogen niet mislukken deze keer. Het is mijn ultieme droom om het wereldkampioenschap te spelen in 2014. Met een leider als Vincent Kompany denk ik dat het moet lukken." (SVV)