OH Leuven houdt Gent in bedwang: 1-1

© BELGA

AA Gent heeft tegen OH Leuven 1-1 gelijkgespeeld in de openingsmatch van de 29e speeldag in de Jupiler Pro League. In de Ghelamco Arena opende Leandro Trossard (52.) in de tweede helft de score voor de bezoekers. Invaller Mbark Boussoufa (68.) lukte de gelijkmaker voor de landskampioen.

De Buffalo’s en OHL serveerden de supporters een flauwe eerste helft. Vlak voor rust was het team van Emilio Ferrera dicht bij de openingstreffer. Leandro Trossard stormde alleen op doelman Matz Sels af, maar die bracht redding.

Meteen na de pauze was Sels opnieuw van goudwaarde voor AA Gent. Hij ranselde een kopbal van Jovan Kostovski uit zijn doel. De pogingen van OH Leuven werden even later dan toch beloond. Trossard profiteerde van onzeker acteren van enkele Gentenaars en besloot in de linkerbenedenhoek: 0-1.

Een kwartier later kwam AA Gent onder impuls van de ingevallen Mbark Boussoufa langszij. Hij zette een actie op met Danijel Milicevic en verschalkte Rudy Riou met een lob. Diezelfde Riou moest nadien met rood gaan douchen, nadat hij de bal buiten het strafschopgebied met zijn handen raakte. De winnende treffer van Sven Kums werd in blessuretijd afgekeurd wegens buitenspel.

Omsteden tijdstip

Met nog één speeldag voor de boeg in de reguliere competitie is OHL nog steeds verwikkeld in een intense degradatiestrijd. In de stand telt de club nu twee punten meer dan Moeskroen-Péruwelz en hekkensluiter Westerlo, die zaterdag nog aan zet zijn tegen respectievelijk Anderlecht en Lokeren. AA Gent is voorlopig leider met 59 punten. Club Brugge, dat nog STVV ontvangt, volgt op één punt.

Het duel van vrijdag was omstreden. Het reglement schrijft immers voor dat de wedstrijden van de laatste twee speeldagen allemaal op hetzelfde moment gespeeld moeten worden. Omdat AA Gent volgende week dinsdag de terugwedstrijd in de achtste finales van de Champions League op het veld van Wolfsburg moet spelen, werd er in januari door de kalendermanager een uitzondering toegestaan. De zeven overige duels staan allemaal zaterdagavond (20u) op het programma.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content