OH Leuven kan pas in blessuretijd zege over de streep trekken tegen tienkoppig Racing Genk

In een uitgestelde ontmoeting van de 25e speeldag van de Jupiler Pro League heeft OH Leuven woensdagavond voor eigen volk tegen een tienkoppig Racing Genk de zege pas in blessuretijd over de streep kunnen trekken (2-1). Genk blijft achtste met 35 punten, terwijl Leuven opschuift naar de elfde plaats met 33 punten.

De partij kon haast niet slechter beginnen voor de Limburgers. In de eerste minuut tikte Sory Kaba de openingsgoal al binnen op aangeven van Mathieu Maertens. Tot overmaat van ramp verloor het kapitein Bryan Heynen nog voor het kwartier met een rechtstreekse rode kaart na een ongelukkige charge op doelpuntenmaker Kaba. Toch lukten de bezoekers niet veel later de gelijkmaker: Mujaid Sadick (19.) mocht moederziel alleen voor Runar Alex Runarsson een voorzet van Mike Tresor tegen de netten deviëren. Dat veelbelovende begin kreeg geen vervolg in het restant van de eerste helft.

Na de onderbreking kon het nog alle kanten op, maar maakten de Brabanders het meest aanspraak op de overwinning. Xavier Mercier zag de beste poging halfweg de tweede helft uiteenspatten op de onderkant van de dwarsligger. Het duel leek uit te draaien op een gelijkspel, tot de VAR Genks handspel gesignaleerd had en Kaba (90.+3) die ultieme mogelijkheid verzilverde. Eerder op de dag werkten ook Zulte Waregem en KV Oostende een inhaalwedstrijd (van de 22e speeldag) af. Geen van beide ploegen slaagde erin om de kelderkraker naar hun hand te zetten (0-0).